r
Nosalty Logó

Toldi Miklós rántottája

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Toldi Miklós rántottája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csípős paprikát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Ahagymát apróra metéljük, a fokhagymát megtörjük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát - fokhagymát,paprikát és sonkát.
  4. Amikor levét elpárologta, hozzáöntjük a felvert tojásokat, ízesítjük ízlésünk szerint és a paradicsomot is elosztjuk tetején.
  5. Óvatosan áthajtogatjuk a másik oldalára, s mikor megszilárdult, forrón tálaljuk. Díszités kedvünk -ízlésünk szárnyalatára van bízva.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4373
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Jómagam nem vagyok oda a csípős ízekért, de férjemért néha kibírok egy kis "levegőkapkodást". Újabban ennyit sem enged nekem, s úgy oldottuk meg a dolgot, hogy a már serpenyőbe öntött tojásra szórom fele arányban a csípőset és ügyelek, hogy az az ő tányérjába kerüljön, így most már még több paprikát kér bele :-). Aki a paradicsomot nem kedveli "megpuhulva", az csak az utolsó kavarás előtt adja hozzá a rántottához vagy nem árt eltávolítani belőle a magházat és csak a húsát felhasználni. Máskülömben számunkra ez a legértékesebb íz benne, a paradicsom levének összekeveredése a tojással. Ízlések és pofonok.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc ételem a "szakácskönyvemben". Kivételesen erős étel, pompás kezdés egy aktív naphoz, kizárólag az ízlelés válogatott bajnokai számára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!