r
Nosalty Logó

Toldi Miklós rántottája

NS
Toldi Miklós rántottája
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

258
Kalória
17.5g
Fehérje
7.5g
Szénhidrát
16.6g
Zsír
153.4g
Víz
270.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A csípős paprikát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Ahagymát apróra metéljük, a fokhagymát megtörjük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát - fokhagymát,paprikát és sonkát.
  4. Amikor levét elpárologta, hozzáöntjük a felvert tojásokat, ízesítjük ízlésünk szerint és a paradicsomot is elosztjuk tetején.
  5. Óvatosan áthajtogatjuk a másik oldalára, s mikor megszilárdult, forrón tálaljuk. Díszités kedvünk -ízlésünk szárnyalatára van bízva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Ez az egyik kedvenc ételem a "szakácskönyvemben". Kivételesen erős étel, pompás kezdés egy aktív naphoz, kizárólag az ízlelés válogatott bajnokai számára.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...