r
Nosalty Logó

Toldi Miklós rántottája

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Toldi Miklós rántottája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1031 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 1031 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csípős paprikát megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Ahagymát apróra metéljük, a fokhagymát megtörjük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát - fokhagymát,paprikát és sonkát.
  4. Amikor levét elpárologta, hozzáöntjük a felvert tojásokat, ízesítjük ízlésünk szerint és a paradicsomot is elosztjuk tetején.
  5. Óvatosan áthajtogatjuk a másik oldalára, s mikor megszilárdult, forrón tálaljuk. Díszités kedvünk -ízlésünk szárnyalatára van bízva.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4315
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Jómagam nem vagyok oda a csípős ízekért, de férjemért néha kibírok egy kis "levegőkapkodást". Újabban ennyit sem enged nekem, s úgy oldottuk meg a dolgot, hogy a már serpenyőbe öntött tojásra szórom fele arányban a csípőset és ügyelek, hogy az az ő tányérjába kerüljön, így most már még több paprikát kér bele :-). Aki a paradicsomot nem kedveli "megpuhulva", az csak az utolsó kavarás előtt adja hozzá a rántottához vagy nem árt eltávolítani belőle a magházat és csak a húsát felhasználni. Máskülömben számunkra ez a legértékesebb íz benne, a paradicsom levének összekeveredése a tojással. Ízlések és pofonok.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc ételem a "szakácskönyvemben". Kivételesen erős étel, pompás kezdés egy aktív naphoz, kizárólag az ízlelés válogatott bajnokai számára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek