r
Nosalty Logó

Töltött sörös kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött sörös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17827.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178277.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    176548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 3553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12862.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    12738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A sört meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. A lisztbe keverjük a sót, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és ruganyos, kicsit keményebb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát, négy felé vágjuk, cipót formálunk belőle, amit enyhén lisztezett munkafelületen, körülbelül 38-40 cm átmérőjű kör alakra nyújtunk ki.

Töltelék

  1. Egy kanál olívaolajon ropogósra sütjük a félfőre vágott hagymát. Ha kihűlt, az első réteg kenyérkorongon egyenletesen eloszlatjuk, majd lefedjük a következő kenyérréteggel.
  2. A második réteget, megkenjük egy kanál szoba hőmérsékletű vajjal, és megszórjuk a 1x1 cm-re vágott sonkával (esetleg meg is borsozhatjuk.) Ezt is lefedjük egy réteg tésztával.
  3. A harmadik rétegen, egyenletesen elkenünk 10 dkg mascarponét. Enyhén megsózhatjuk. Letakarjuk a negyedik réteg tésztával.
  4. A negyedik réteg tésztát vékonyan megkenjük olívaolajjal, és rászórjuk a kis darabokra felvágott kolbászszeleteket.
  5. A tészta széleit jobbról, balról, alulról, felülről behajtjuk félig, majd a széleket körbe összecsípjük (ez lesz majd az alja), majd az egészet megfordítva sütőpapírral bélelt magasabb falú edénybe fektetjük (itt ez egy 26 cm átmérőjű öntöttvas lábas volt).
  6. A kenyér tetejét, derelyevágóval, 8-10 cikkre bemetsszük úgy, hogy nem teljesen vágjuk át a tésztarétegeket, alul összetartja az egyben hagyott réteg.

Tetejére

  1. A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal.
  2. Lefedve 25-30 percig kelesztjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeverésen. Ebbe tesszük be az edényt lefedve. Fél órán keresztül így sütjük a kenyeret, majd levesszük a tetőt, lecsökkentjük 180 fokra a hőmérsékletet, és további 20-30 percig sütjük a kenyeret.
  4. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A bevágások mentén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26x12
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1416
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött sörös kenyér
Évi néni 1830 recept

Volt egy üveg barna söröm, amiből egy ételhez használtam már valamennyit, és a maradékot ebben a kenyérben mentettem meg. Ha úgy nézzük, ez egy komplett ebéd. A benne lévő joghurttól napokig lágy marad a tészta (amennyiben napokig megmarad a kenyér).

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!