Töltött paprika leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g paprika33 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
35 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
250g paradicsom ivólé43 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
504
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g paprika131 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
80g rizs286 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
1000g paradicsom ivólé170 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Összesen
2013
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16.6g paprika3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
8.3g darált sertéshús15 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
1.7g rizs6 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0 kcal
-
20.7g paradicsom ivólé4 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
41.5g víz0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
42
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1052.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1891 micro
-
β-karotin 5509 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 22593 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
504
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 84.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1572 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 4209.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2349 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1255 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 7565 micro
-
β-karotin 22035 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 90372 micro
-
Lut-zea 3920 micro
Összesen
2013
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1873 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
42
Kcal
Hozzávalók
-
8 közepes db paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg darált sertéshús
-
3 közepes db sárgarépa
-
8 dkg rizs
-
1 db tojás
-
1 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 db zellerlevél
-
2 l víz
-
5 szál petrezselyem
Elkészítés
- A nem túl húsos, kerekded végű paprikákat megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk.
- A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban.
- Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, amikor kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.
- A rizst, a tojást, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
- 2 l vizet a zellerzölddel felforralunk. Beletesszük a töltött paprikákat, a kockára vágott sárgarépát és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük.
- A zellert kidobjuk.
- Kevés olajon a lisztből világos barna rántást készítünk, 0,5 l hideg vízzel felöntjük, és gyorsan simára keverjük, a paradicsomlevet is hozzáadjuk. A levesbe töltjük, és 5 percig lassú tűzön forraljuk.
- Ízlés szerint cukrozzuk, és ha kell, utánasózzuk.
- Tálaláskor friss petrezselyemzöldet és zellerzöldet szórunk rá. Cukrot és tejfölet adunk mellé.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 38729
- Feltöltés dátuma: 2010. január 23.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Levesként is egytálétel.
Hozzászólások
Szia! Nagyon ritkán írok ilyet,de ha ezt elém tennék meghalnék!Soha nem tudnám megenni. Tényleg mindenev? vagyok,de ez nagyon durva! Ne haragudj kérlek!Csató
Pedig ez nagyon finom!!!!!!Mi is levesnek fozzuk!!! megpedig a paprikakat is kiskockakra vagjuk bele a toltelekbol kis gombocokat csinalunk.A toltottpaprika leves a numero1 a csaladban.Orulok hogy mas is felfedezte!!!! De mitol durva??????????? A hozzavalok ugyanaz,megfozve ugyanugy csak a talalasi mod kicsit different.Mi a problema???? Kati Buda
Ez pedig igenis nagyon finom étel. Én majdnem így készítem. A levébe teszek kevés cukrot, hogy enyhén édes legyen, így külön cukrot már nem teszek mellé. Nagyon finom. Szilvi
Szerintem a név nem jó! - Ez így nagyon idegen!!! - Töltött paprika hosszú lével találóbb! :-)))
Nagyon is jó! Farkaslaka, meg környékén, csak így készíti mindenki! A mártásos f?zelék állagú, az nem err?l a vidékr?l származik.
Mi is erdélyi születés?ek vagyunk. A nagymamám mindig hasonlóan csinálta.
Bizony jó a név,mert ez tényleg töltött paprika leves.Ami nagyon nagyon finom!!! Nem az az egytálétel,amit megszoktunk,hanem a leves változata.
Na jó nyitott vagyok, a héten nem érek rá,de utána megcsinálom.Beszámolok!!!!!!De az az igazság els? ránézésre nagyon nem .......Azt hiszem a cukor meg a tejföl verte ki a biztosítékot igazán.üdv csató
Meg kell védenem a receptet. :) Mi is mindig hasonlóan egytálétel levesnek esszük, sok-sok tejföllel és bizony mindenki imádja!!! A levéhez kis cukor nem árt, úgy ahogy a paradicsomlevesnél sem. Mi mindig rakunk bele, attól még nem lesz édes, hanem csak kevésbé savanykás érzet?, illetve lágyabb íz? lesz. De utólag nem teszünk még hozzá cukrot. :) És én répát sem f?zök bele. De tejföllel isteni!!! Ma is ilyet fogok f?zni! :)
Így igaz,nagyon finom.Én is hasonlóan készítem,és tejföl nélkül meg sem tudnám enni. Én a sárgarépát keskeny csíkokra vágom.
Ez úgy jó, ahogy van. Ettem Emil f?ztjét, pesti létemre újdonság volt a "leves", de elhihetitek, remek volt (mint minden, amit Emiléknél kaptunk). Aki nem hiszi, járjon utána.... Én annyival csináltam másképp, hogy a paprikák fele része volt zöldpaprika, a fele pedig piros (kápia).
ebben semmi rossz nincs! igaz nem Tejföllel, de minden stimmel. Ki kell próbálni.