Nosalty Logó

Töltött paprika leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött paprika leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2013 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1891 micro
  • β-karotin
    5509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    4209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1255 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    7565 micro
  • β-karotin
    22035 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    90372 micro
  • Lut-zea
    3920 micro
Összesen 2013 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nem túl húsos, kerekded végű paprikákat megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk.
  2. A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, amikor kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.
  4. A rizst, a tojást, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
  5. 2 l vizet a zellerzölddel felforralunk. Beletesszük a töltött paprikákat, a kockára vágott sárgarépát és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük.
  6. A zellert kidobjuk.
  7. Kevés olajon a lisztből világos barna rántást készítünk, 0,5 l hideg vízzel felöntjük, és gyorsan simára keverjük, a paradicsomlevet is hozzáadjuk. A levesbe töltjük, és 5 percig lassú tűzön forraljuk.
  8. Ízlés szerint cukrozzuk, és ha kell, utánasózzuk.
  9. Tálaláskor friss petrezselyemzöldet és zellerzöldet szórunk rá. Cukrot és tejfölet adunk mellé.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 38729
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Levesként is egytálétel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon ritkán írok ilyet,de ha ezt elém tennék meghalnék!Soha nem tudnám megenni. Tényleg mindenev? vagyok,de ez nagyon durva! Ne haragudj kérlek!Csató

Törölt felhasználó

Pedig ez nagyon finom!!!!!!Mi is levesnek fozzuk!!! megpedig a paprikakat is kiskockakra vagjuk bele a toltelekbol kis gombocokat csinalunk.A toltottpaprika leves a numero1 a csaladban.Orulok hogy mas is felfedezte!!!! De mitol durva??????????? A hozzavalok ugyanaz,megfozve ugyanugy csak a talalasi mod kicsit different.Mi a problema???? Kati Buda

Törölt felhasználó

Ez pedig igenis nagyon finom étel. Én majdnem így készítem. A levébe teszek kevés cukrot, hogy enyhén édes legyen, így külön cukrot már nem teszek mellé. Nagyon finom. Szilvi

almamag

Szerintem a név nem jó! - Ez így nagyon idegen!!! - Töltött paprika hosszú lével találóbb! :-)))

Törölt felhasználó

Nagyon is jó! Farkaslaka, meg környékén, csak így készíti mindenki! A mártásos f?zelék állagú, az nem err?l a vidékr?l származik.

Törölt felhasználó

Mi is erdélyi születés?ek vagyunk. A nagymamám mindig hasonlóan csinálta.

Törölt felhasználó

Bizony jó a név,mert ez tényleg töltött paprika leves.Ami nagyon nagyon finom!!! Nem az az egytálétel,amit megszoktunk,hanem a leves változata.

Törölt felhasználó

Na jó nyitott vagyok, a héten nem érek rá,de utána megcsinálom.Beszámolok!!!!!!De az az igazság els? ránézésre nagyon nem .......Azt hiszem a cukor meg a tejföl verte ki a biztosítékot igazán.üdv csató

Törölt felhasználó

Meg kell védenem a receptet. :) Mi is mindig hasonlóan egytálétel levesnek esszük, sok-sok tejföllel és bizony mindenki imádja!!! A levéhez kis cukor nem árt, úgy ahogy a paradicsomlevesnél sem. Mi mindig rakunk bele, attól még nem lesz édes, hanem csak kevésbé savanykás érzet?, illetve lágyabb íz? lesz. De utólag nem teszünk még hozzá cukrot. :) És én répát sem f?zök bele. De tejföllel isteni!!! Ma is ilyet fogok f?zni! :)

vanilia61

Így igaz,nagyon finom.Én is hasonlóan készítem,és tejföl nélkül meg sem tudnám enni. Én a sárgarépát keskeny csíkokra vágom.

SBB66

Ez úgy jó, ahogy van. Ettem Emil f?ztjét, pesti létemre újdonság volt a "leves", de elhihetitek, remek volt (mint minden, amit Emiléknél kaptunk). Aki nem hiszi, járjon utána.... Én annyival csináltam másképp, hogy a paprikák fele része volt zöldpaprika, a fele pedig piros (kápia).

MelikeGreen

ebben semmi rossz nincs! igaz nem Tejföllel, de minden stimmel. Ki kell próbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.