r
Nosalty Logó

Töltött mézes puszi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Töltött mézes puszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Narancsos töltelék

Bevonat

Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Narancsos töltelék

Bevonat

Összesen 7132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Narancsos töltelék

Bevonat

Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8360.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    5856 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1248.8 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 7132 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

Narancsos töltelék

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelék készítése: Az aszalt szilvát negyedekbe vágjuk, rumba áztatjuk, majd leszűrjük róla a rumot. Dióval, cukorral, narancslével összekeverjük. A narancsdarabokat vízben áztatjuk, majd leszűrjük, dióval, cukorral, narancslével összekeverjük.
  2. Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát! Az olvasztott mézet a porcukorral, margarinnal, tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a fűszerekkel, szódaporral elkeverjük. Egy tálba tesszük, és a kikevert masszával összegyúrjuk. Folpacba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap ,enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. 3 részre osztjuk. Egyik darabból hosszú rudakat sodrunk, majd kb. 1.5 centiméterenként átvágjuk. Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk. 1 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük. A kis golyókat rátesszük, ujjunkkal benyomjuk egy kicsit ellapítjuk. 3 cm távolságra tesszük, mivel sütés közben térfogata megnő. Ezek lesznek a töltetlenek. 190 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. A talpa világos legyen, a teteje csaknem még puha, de már kivehető a sütőből. Ha túlsütjük, akkor kemény lesz.
  4. A másik két darabot egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagra. 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A közepére teszünk a töltelékből. Felhajtjuk az oldalait, középen összecsípjük, majd gömbölyűre formázzuk. Az összecsípett rész kerül a sütőlemezen alulra. Ebből az adagból 80 db puszi sült ki.
  5. A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre keverjük, majd vízgőzre téve jól felverjük. A kihűlt mézeseket ízenként egy nagy tálba tesszük, a cukormázat három részre osztjuk, majd ráöntjük. Egy fakanállal jót átforgatjuk úgy, hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen. Ezután egyenként rácsra tesszük.
  6. A szilvás töltelékesre csokoládét csurgatunk, hogy megtudjuk különböztetni. A narancsosra pedig a fehér csokoládét felolvasztjuk, a színezékkel kikeverjük, és rácsurgatjuk. Kb. 5 óra alatt megszárad. Selyempapírral rétegezve dobozba tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×38
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2839
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régi, szép időkből tartogatom a receptet. Most készült először, az interneten sem találkoztam vele. Nagyon finom, puha, egyszerre fogyasztható.

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

Narancsos töltelék

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek