Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindig puha mézes keksz

Mindig puha mézes keksz
Mindig puha mézes keksz
24 perc / előkészület: 15 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon finom mézes receptem, ami rögtön puha, de sütés után be kell vonni cukomázzal, hogy másnapra ne legyen kemény. Ez a süti viszont anélkül is tárolható, mert puha marad.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
  2. Kézi mixerrel jól elkeverjük a vajat, a barna cukrot, a mézet, meg a tojást. Fakanállal hozzákeverjük a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a sóval, a szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
  3. Két kanál segítségével 2,5 cm átmérőjű kupacokat rakunk a sütőpapírra, berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul. A lemezen hagyjuk hűlni 5 percig, majd tortarácsra rakva, teljesen kihűtjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 39 948
elküldve: 24
receptkönyvben: 694
elkészítve: 36/53
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas-mézes puszedli, mézes teasütemény

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

remonyo
remonyo Tue, 2013-08-27 14:19

Szia, meg szeretném sütni, az egyik barátnőmnek a születésnapjára. Kb. hány napig marad friss puha?? Köszi, Na tetszik a recept!! Üdv. Móni :)

witch
witch / witch Tue, 2013-08-27 18:39

Na, jol van, ha tetszik, hehe! :o) 3-4 napig siman puha marad, tovabb nem tudom, mert
ennyi ido alatt nalunk elfogy, hiaba van leves meg masodik. Zabalunk, mint az allatok. :-)
udv:witch

vadnai
vadnai Thu, 2012-12-13 13:09

Nagyon tetszik a recept! Az volna a kérdésem, hogy lehetne-e a tetejére mandulát vagy diót nyomni!Üdv:Kati

witch
witch / witch Thu, 2012-12-13 14:30

Szia Kati! Oriasi otlet, szerintem nyugodtan rakhatsz ra
es biztos nagyon finom lesz a piritastol legyen az
mandula vagy dio. *+*
udv:witch

kabimaci
kabimaci Mon, 2012-12-10 11:53

Köszi ezt a nagyon jó receptet,tényleg puha és finom.Igaz én tojást nem raktam bele de így is tökéletes volt :)

witch
witch / witch Mon, 2012-12-10 13:54

Nagyon szivesen! Szoval erdemes volt feltolteni, mert mindenkinek
izlik. :) Koszi, hogy megirtad a tojasnelkuli valtozatot, igy aki
allergias, anelkul is nyugodtan elkeszitheti.*+*

HRoxi
HRoxi Wed, 2012-12-05 15:20

Ez egy szuper recept!!! Egyszerű, gyors és nagyon nagyon finom!!! Köszönöm!

witch
witch / witch Wed, 2012-12-05 17:00

Igazan nincs mit, orulok, hogy Neked is izlett!
Az biztos, hogy az sem baj, hogy nem tul
komplikalt az elkeszitese. *^*

Anyuci1970
Anyuci1970 Sun, 2012-12-02 19:32

Szia.
Megsütöttem,igaz dupláztam.A gyerekeim imádták a puhaságát.
Nagyon finom!
Üdv.Erzsi

witch
witch / witch Mon, 2012-12-03 00:30

Szia! Jaj, de orulok, hogy izlett a gyerekeknek!
Koszi, hogy megirtad!
udv:witch

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2012-02-15 09:58

Szió!
Megsütöttem, és isteni finom ez a keksz!A férjem odáig volt tőle.
Köszönöm a receptet.

witch
witch / witch Mon, 2012-01-02 00:07

Kedves Viki!
Nagyon szivesen! Nekem kb. 70 db lett belole, de eleg kicsik (pilota keksz).
Mindig abbol indulok ki, hogy nalunk hogy fogy el, amikor beirom hany fore
eleg.
udv:witch

PappV
PappV / PappV Sun, 2012-01-01 18:06

Szia,
elkészítettem, még ki sem hűlt, már el is fogyott :)
Csak azt nem értem, hogy miért 8 főre írtad.
Nekem 28 db lett, mondjuk nem kicsik, de 8 főre tuti gáz lett volna a mennyiség :)
Mindenesetre egyszerű, gyors és finom recept.
Köszi, hogy föltetted :D
Viki

witch
witch / witch Tue, 2011-12-20 00:01

Kedves Kati!
Nagyon szivesen, orulok, hogy izlik!
Ha tudsz valahol fagyis kanalat beszerezni, azzal konnyebben megy a szaggatas
es akkor egyforma nagyok is a kekszek.
udv:witch

BIDAM
BIDAM Mon, 2011-12-19 17:01

Nagyon jó ízű és könnyű a tésztája. Nekem valahogy a szaggatás nem jól sikerült, majd legközelebb.
Köszönöm a receptet. Üdv:Kati.

witch
witch / witch Mon, 2011-12-12 13:59

Kedves Aniko!
Szerintem a barna cukorban levo melasz az ami puhan tartja, szoval fontos azt hasznalni.
udv: witch

aniko86
aniko86 Sun, 2011-12-11 22:38

Szia.

Jónak tűnik a recept, ki fogom próbálni. Nekem annyi kérdésem lenne, hogy fontos-e barna cukrot beletenni, vagy jó a sima kristálycukor is?

Köszi a választ.

Üdv,
Anikó

witch
witch / witch Sat, 2011-12-10 21:13

Kedves Erzsi!
Azert irtam, hogy kozepes, mert ragados a teszta es nem konnyu dolgozni vele. Amugy tenyleg egyszeru recept, a lanyom gyerekkori szakacskonyvebol van.
udv:witch

periscope
periscope / periscope Sat, 2011-12-10 18:34

Nekem is tetszik, de most látom, hogy a nehézségi fok közepes és nem értem miért. Annyira egyszerűnek tűnik. Azért kipróbálom, mert most már itt az ideje egy kis karácsonyi illatozásnak is a sütőből.
üdv.Erzsi

dius0306
dius0306 / dius0306 Sat, 2011-12-10 17:59

Nagyon jól hangzik ez a recept és szép a kép is, én ki fogom próbálni. :) Üdv, Dius

353
vaj 12 dkg
barna cukor 12 dkg
méz 17 dkg
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 0.5 tk
fahéj 0.5 tk
1 csipet