r
Nosalty Logó

Fűszeres mézes puszedli cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres mézes puszedli cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 424 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 424 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.4 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 5086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, mézet felolvasztjuk.
  2. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel.
  3. Ezt a mézes vajas keverékhez adjuk.
  4. A lisztet, sütőport, fűszereket összevegyítjük, majd a mézes keverékhez adjuk.
  5. Egy éjszakára folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Elég lágy állaga lesz.
  6. Másnap összegyúrjuk, és négy részre osztjuk, majd 8-10 db-ba vágjuk.
  7. Gömbölyítjük, végül a tepsipe rakjuk, és kicsit lenyomjuk a tenyerünkkel a gömböket.
  8. 160 fokon 10-12 percig sütjük. Nem szabad sokáig, mert kiszárad és kemény lesz.
  9. A mázhoz a 3 tojásfehérjét felverjük a porcukorral.
  10. Beleforgatjuk a puszedliket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 100 fokon megszárítjuk.
  11. Akkor jó, ha a máz kemény rajta.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 68507
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézes puszedlit akartam sütni, és ezt a receptet többen is ajánlották a neten. Tényleg tökéletes lett!! Kb. 40 db lesz belőle.

Hozzászólások (6)

pufinlekvár

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a puszedli a puhább fajta, vagy az ami kissé szikkadtabb állagú?

Törölt felhasználó

Azt nem mondanám, hogy teljesen puha, de inkább puhább, mint szikkadt.

Bogi3

Tegnap készítettem el ezt a puszedlit. Nagyon jól sikerült, és nekem finom puha ma is. Viszont a mázzal kicsit kísérleteztem. Én 2 fehérjét használtam és sok porcukrot. De így is megmaradt a fele. Ez egy bevált recept..

Törölt felhasználó

Örülök, hogy jól sikerült. Nekem bevállt ez a máz, elég hamar megkeményedett és éppen elég volt. Boldog új évet Neked!!!

Törölt felhasználó

Azt elfelejtettem, hogy mivel elég s?r? lesz a máz, így nem a legvéknyabban van a máz a puszedlin, így valószín? azért vett fel sokat.

Bundáskenyér

Nekem nagyon bejött az íze és nagyon kellemes az állaga is :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök neki!!!

einzweidrei

Szia:) Szándékomban áll elkészíteni a recepted alapján a mézes puszedlit. Praktikára van szükségem: egészen pontosan hogyan kerül rá a máz? El?bb belerakod a tepsibe, rácsöppented, vagy belemártod és teszed a tepsibe, vagy ilyesmi? Minél részletesebben írd kérlek, csak úgy fogom felfogni..:))))

Törölt felhasználó

Szia! Bocsánat a kései válaszért:( Ha még aktuális akkor úgy csináld, hogy a készre sült puszedliket én belemártottam a mázba és az edény szélén a mázfelesleget lehúztam, tehát mikor kiveszed a puszedliket a mártás után akkor azt a csúcsot ami akkor keletkezik, azt húztam le az edény szélén, ezzel a módszerrel elég sok már lesz rajta. Ha nem szeretnéd, hogy sok legyen a máz, akkor ecsettel is rákenheted. Remélem érthet?n írtam le:) Kellemes Ünnepeket és Boldog ÚJ Évet!!!

punkzsuzsi

Tényleg elég híg az állaga a gyúrás után, egy éjszakát pihent a hidegben, kellemesen lehetett vele dolgozni utána, viszont sütésnél kissé szétterültek. Viszont finom nagyon.

Zúza

Mintha csiperke gombafejek lennének a képen. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek