Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres mézes puszedli cukormázzal

Fűszeres mézes puszedli cukormázzal
Fűszeres mézes puszedli cukormázzal
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mézes puszedlit akartam sütni, és ezt a receptet többen is ajánlották a neten. Tényleg tökéletes lett!!

Kb. 40 db lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, mézet felolvasztjuk.
  2. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel.
  3. Ezt a mézes vajas keverékhez adjuk.
  4. A lisztet, sütőport, fűszereket összevegyítjük, majd a mézes keverékhez adjuk.
  5. Egy éjszakára folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Elég lágy állaga lesz.
  6. Másnap összegyúrjuk, és négy részre osztjuk, majd 8-10 db-ba vágjuk.
  7. Gömbölyítjük, végül a tepsipe rakjuk, és kicsit lenyomjuk a tenyerünkkel a gömböket.
  8. 160 fokon 10-12 percig sütjük. Nem szabad sokáig, mert kiszárad és kemény lesz.
  9. A mázhoz a 3 tojásfehérjét felverjük a porcukorral.
  10. Beleforgatjuk a puszedliket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 100 fokon megszárítjuk.
  11. Akkor jó, ha a máz kemény rajta.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 50 798
elküldve: 26
receptkönyvben: 496
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puszedli, fűszeres puszedli, cukormázas puszedli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

punkzsuzsi
punkzsuzsi Sat, 2013-12-21 08:34

Tényleg elég híg az állaga a gyúrás után, egy éjszakát pihent a hidegben, kellemesen lehetett vele dolgozni utána, viszont sütésnél kissé szétterültek. Viszont finom nagyon.

einzweidrei
einzweidrei Fri, 2013-12-20 18:42

Szia:) Szándékomban áll elkészíteni a recepted alapján a mézes puszedlit. Praktikára van szükségem: egészen pontosan hogyan kerül rá a máz? Előbb belerakod a tepsibe, rácsöppented, vagy belemártod és teszed a tepsibe, vagy ilyesmi? Minél részletesebben írd kérlek, csak úgy fogom felfogni..:))))

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2013-12-26 23:55

Szia!
Bocsánat a kései válaszért:(
Ha még aktuális akkor úgy csináld, hogy a készre sült puszedliket én belemártottam a mázba és az edény szélén a mázfelesleget lehúztam, tehát mikor kiveszed a puszedliket a mártás után akkor azt a csúcsot ami akkor keletkezik, azt húztam le az edény szélén, ezzel a módszerrel elég sok már lesz rajta. Ha nem szeretnéd, hogy sok legyen a máz, akkor ecsettel is rákenheted.
Remélem érthetőn írtam le:)
Kellemes Ünnepeket és Boldog ÚJ Évet!!!

Bogi3
Bogi3 Fri, 2012-12-28 12:29

Tegnap készítettem el ezt a puszedlit. Nagyon jól sikerült, és nekem finom puha ma is. Viszont a mázzal kicsit kísérleteztem. Én 2 fehérjét használtam és sok porcukrot. De így is megmaradt a fele. Ez egy bevált recept..

polki
MoncsikaAnyuci / polki Fri, 2012-12-28 23:51

Azt elfelejtettem, hogy mivel elég sűrű lesz a máz, így nem a legvéknyabban van a máz a puszedlin, így valószínű azért vett fel sokat.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Fri, 2012-12-28 20:56

Örülök, hogy jól sikerült.
Nekem bevállt ez a máz, elég hamar megkeményedett és éppen elég volt.
Boldog új évet Neked!!!

424
tojássárgája 3 db
margarin 12.5 dkg
méz 12.5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 45 dkg
tejföl 4 ek
szegfűszeg 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 tk
gyömbér 0.5 tk
tojásfehérje 3 db
porcukor 25 dkg