Nosalty Logó

Töltött karaj Biri36 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Töltött karaj Biri36 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 751 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 3000 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 155 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 751 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.1 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2312 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    2819 micro
Összesen 3000 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Sütés

Töltelék

Elkészítés

Sütés

  1. A karajt hosszában kb. a szélességének a háromnegyedéig bevágjuk úgy, hogy a két vége előtt kb. 1-1 cm-el kezdjük és hagyjuk abba a vágást, vagyis hosszában zsebet vágunk a húsba. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, félretesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. A masszát beletöltjük a karajon vágott zsebbe, majd hústűkkel összezárjuk, és a jobb tartás miatt, ahogy a képen is látható, átkötözzük. (Én természetes spárgát szoktam használni, de lehet ez pamutcérna is, csak nylon ne legyen!)
  3. A töltött karajt sütőzacskóba tesszük, teszünk a zacskóba egy nagy kanál libazsírt (lehet olaj vagy sertészsír is), és öntünk bele kb. 1 dl fehérbort is a párolás miatt. Amikor a zacskóban szép pirosnak látjuk a húst, kibontjuk, lehúzzuk a zacskót, és még a tepsiben a kisült lével, ha szükséges, kicsit tovább sütjük. Ha elég puha a hús, akkor erre nincs már szükség.
  4. A sütés után rögtön megkenjük mézzel a húst, ettől egy kellemes, pikáns ízt kap még.

Töltelék

  1. A két kisebb csirkemájat elkaparjuk, egy tálba rakjuk. A zsemléket beáztatás után kicsavarva a májhoz adjuk, beleaprítjuk a csokor petrezselymet, hozzáadjuk a tojást, kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, amit a sóval, borssal együtt szintén a májhoz adunk.
  2. Az egészet kézzel jól összegyúrjuk, és ha esetleg túl lágy lenne a töltelék, akkor még annyi zsemlét adunk hozzá, hogy egy összetartó masszát kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21017
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek nagyobb darab húsokat, különféle töltelékekkel megtölteni, és egyben megsütni. Nagyon jó a zamatuk, garantált a kiszáradás elkerülése, és nagyon finomak is.

Hozzászólások

vritus

Nem elírás a 25 perces sütési id?? Én a szeletelt csirkemellett is tovább sütöm a süt?ben.

Biri36

Kedves VRitus! Köszönöm az észrevételt, tévedésb?l írtam be az id?t, javítottam, természetesen a hús nagysága, vastagsága adja ki, hogy meddig kell sütni.

márti1218

Kedves Biri 36! Jó lenne egy olyan fotó,ami a hús keresztmetszetét mutatja,hogy mennyi benne a töltelék.Én a már retrónak számító kolbászos változatot szoktam készíteni,de az elég kevés töltelék. Üdv: Márti

Biri36

Kedves Márti, legközelebb, ha készítem, lecserélhetem a képet, sajnos csak egyet lehet feltölteni és ez volt a "nyer?". Egyébként a karaj méretét?l is függ, hogy mekkora zsebet lehet bele vágni, de kb. egy f?tt tojás szélesség? a töltelék mérete.

márti1218

Kedves Biri! Az én kedvemért ne cseréld le a fotót,mert ez nagyon jó,olyan jól körülírtad,hogy el tudom képzelni és örülök,hogy nem csak egy csík az egész töltelék. Üdv: Márti

Hozzávalók

Sütés

Töltelék

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.