r
Nosalty Logó

Töltött karaj Biri36 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Biri36
Töltött karaj Biri36 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 751 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 3000 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sütés

Töltelék

Összesen 155 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 751 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.1 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2312 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    2819 micro
Összesen 3000 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Sütés

Töltelék

Elkészítés

Sütés

  1. A karajt hosszában kb. a szélességének a háromnegyedéig bevágjuk úgy, hogy a két vége előtt kb. 1-1 cm-el kezdjük és hagyjuk abba a vágást, vagyis hosszában zsebet vágunk a húsba. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, félretesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. A masszát beletöltjük a karajon vágott zsebbe, majd hústűkkel összezárjuk, és a jobb tartás miatt, ahogy a képen is látható, átkötözzük. (Én természetes spárgát szoktam használni, de lehet ez pamutcérna is, csak nylon ne legyen!)
  3. A töltött karajt sütőzacskóba tesszük, teszünk a zacskóba egy nagy kanál libazsírt (lehet olaj vagy sertészsír is), és öntünk bele kb. 1 dl fehérbort is a párolás miatt. Amikor a zacskóban szép pirosnak látjuk a húst, kibontjuk, lehúzzuk a zacskót, és még a tepsiben a kisült lével, ha szükséges, kicsit tovább sütjük. Ha elég puha a hús, akkor erre nincs már szükség.
  4. A sütés után rögtön megkenjük mézzel a húst, ettől egy kellemes, pikáns ízt kap még.

Töltelék

  1. A két kisebb csirkemájat elkaparjuk, egy tálba rakjuk. A zsemléket beáztatás után kicsavarva a májhoz adjuk, beleaprítjuk a csokor petrezselymet, hozzáadjuk a tojást, kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, amit a sóval, borssal együtt szintén a májhoz adunk.
  2. Az egészet kézzel jól összegyúrjuk, és ha esetleg túl lágy lenne a töltelék, akkor még annyi zsemlét adunk hozzá, hogy egy összetartó masszát kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21709
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek nagyobb darab húsokat, különféle töltelékekkel megtölteni, és egyben megsütni. Nagyon jó a zamatuk, garantált a kiszáradás elkerülése, és nagyon finomak is.

Hozzászólások (3)

vritus

Nem elírás a 25 perces sütési id?? Én a szeletelt csirkemellett is tovább sütöm a süt?ben.

Biri36

Kedves VRitus! Köszönöm az észrevételt, tévedésb?l írtam be az id?t, javítottam, természetesen a hús nagysága, vastagsága adja ki, hogy meddig kell sütni.

márti1218

Kedves Biri 36! Jó lenne egy olyan fotó,ami a hús keresztmetszetét mutatja,hogy mennyi benne a töltelék.Én a már retrónak számító kolbászos változatot szoktam készíteni,de az elég kevés töltelék. Üdv: Márti

Biri36

Kedves Márti, legközelebb, ha készítem, lecserélhetem a képet, sajnos csak egyet lehet feltölteni és ez volt a "nyer?". Egyébként a karaj méretét?l is függ, hogy mekkora zsebet lehet bele vágni, de kb. egy f?tt tojás szélesség? a töltelék mérete.

márti1218

Kedves Biri! Az én kedvemért ne cseréld le a fotót,mert ez nagyon jó,olyan jól körülírtad,hogy el tudom képzelni és örülök,hogy nem csak egy csík az egész töltelék. Üdv: Márti

Hozzávalók

Sütés

Töltelék

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek