r
Nosalty Logó

Töltött káposzta - VKrisztától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött káposzta - VKrisztától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 1120 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 4483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 150 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12454 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1120 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8298.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    5687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1901.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    682 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    995 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    446 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    49816 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1661 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposztát apróra vágjuk, a töltelékhez hagyunk meg leveleket (attól függ mennyit, hogy mekkora töltelékeket akarunk csinálni, én hat közepeset szoktam). Összevágjuk a hagymát. A paradicsomból karikákat vágunk. Felszeleteljük a szalonnát, és karikákra vágjuk a kolbászt.
  2. A megmaradt káposztaleveleket forró vízben megfonnyasztjuk kicsit. A húst összekeverjük a rizzsel, hagymával, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával. A káposztaleveleket megtöltjük a húskeverékkel, becsomagoljuk.
  3. Majd egy nagyobb fazékba rétegezni kezdjük. Első sorba mindennek a felét,a vágott káposztát, rá ahagymát, paradicsomkarikákat,a szalonnát és a kolbász karikákat, őrölt köményt, borsot és ételízesítőt. Erre ráfektetjük a becsomagolt töltelékeket. És újra rétegezni kezdünk. A végén meglocsoljuk paradicsomlével. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Főzés közben nem szabad kevergetni, inkább csak rázogatni, forgatni. (Kb. 2 órát szükséges főzni, de kóstolgatással szoktam kideríteni, mikor jó.)
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15899
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Amennyiben nem rakunk bele szalonnát, meglocsolhatjuk egy kis olajjal, vagy rakhatunk közé zsírt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egészen más, mint a savanyított káposztából főzött töltött káposzta, de nagyon nagyon finom, kicsit édeskésebb ízvilág. Bár Édesanyám el nem tudja képzelni hozzá, de mi ezt is tejföllel esszük. Isteni. :) És persze, mint minden káposztára igaz, ez is minél többször melegítjük, annál finomabb. :)

Hozzászólások

Bató Edit

Kedves Kriszta! Még nem ettem ilyen paradicsommal készített káposztát, de nagyon felkeltette az érdekl?désemet ez az érdekes ízvilág. Azt kérdezném, hogy mennyi paradicsomlével kell felönteni a káposztát és mennyi a víz? Köszi és szép napot! Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Remélem még nem késtem el a válasszal. :) A paradicsomlé kb. 1,5 dl, a víz pedig annyi legyen, hogy elfedje a káposztát. Amikor anno édesanyám csinált ilyet el?ször én is furcsán néztem, de az íze meggy?z?tt. Kicsit édeskésebb az összhatás, de a tejföl kit?n?en ellensúlyozza. Kivánok hozzá nagyon jó étvágyat és remélem megírod, hogy sikerült. Üdv., Kriszta

Bató Edit

Sztem jól sikerült és nekünk nagyon ízlett! Köszi, Edit

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.