Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött húsos napraforgó

Töltött húsos napraforgó
Töltött húsos napraforgó
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes újságban találtam rá erre a receptre, és azonnal megfogott. Mutatós, nem is olyan bonyolult megcsinálni, bár első olvasásra lehet, hogy annak tűnik. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej felét meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel, a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát daráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  4. Lisztezett felületen kétfelé vesszük a tésztát.
  5. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékor is 5 felé vesszük még.
  6. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  7. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük töltelékkel, tészta, töltelék és így tovább, az utolsó kört  egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  8. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  9. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  10. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  11. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  12. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd 165 fokra levesszük a hőfokot,  és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 269
elküldve: 5
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos-tejfölös napraforgó tészta, gazdagon töltött napraforgó, töltött kelt tészta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-10-03 00:24

Szia, Moncsika, ez mar profi, szeretnem elkesziteni, van egy kerdesem, a 4 kis huskonzerv, mert nalunk ilyen nincs, mekkora adag, hany deka szin hus ? Vagy ham konzervbol is jo, azt hiszem, olyan van.Koszi, Eva

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2012-10-03 09:27

Szia Evaneo!
Én tavaszi vagdalthús konzervből csináltam, az olyan 100-125 g-os. A ham konzervet meg én nem tudom mi:( De csinálhatod felvágottal is, akkor a hagymával együtt darálod le, vagy aprítod le aprítóban.
Tehetsz hozzá császárszalonnát, vagy ledarált pörköltöt is. Enged el a fantáziád nyugodtan:) Jó sütést!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-10-03 09:55

Koszi a gyors valaszt, a ham az a gepsonka, konzervben ilyen van nalunk. 1 darab konzerv 100-125 grammos, vagy mind a negy egyutt ? Ne haragudj, hogy hulyesegeket kerdezek, csak tenyleg nagyon tetszik a recepted, hetvegere beterveztem...:) Udv, Eva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-03 21:10

Kedves evaneo!

Ne haragudj , hogy írok, de egy konzerv annyi súlyú, azaz 100-125 grammos a tavaszi konzervből, tehát ha négyet ír a recept, akkor négyszer kell venni a mennyiséget.

De a mentő ötletek a vagdalthús helyett, nagyon jók, a maradék pörkölt : bármi, tényleg finom lehet, elkészítem én is hétvégén..-o

Elnézést hogy beleszóltam.:-o
Szép holnapi napot kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-10-05 22:23

Kedves polki!

Holnapi menü!!! :-O
Megírom, hogy sikerült, a maradék pörköltös megoldás.:-O
Köszönöm, hogy nem haragudtál meg, hogy belekotyogtam.:-O
Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-10-03 21:52

Koszi, Evi, hogy te valaszoltal, a receptiro valoszinuleg nem tudja, hogy nem itthon elek, a kulfoldon eloknek tulajdonkeppen nem mond semmit a kis doboz, nagy doboz...:) Megegszer, koszi

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2012-10-04 19:53

Kedves Evaneo!
Igen, egy db 100-125 g, úgyhogy 4x kell venni. És igen, gongoltam rá, hogy valószínűleg nem Mo.-on laksz:) Ha húsosabban szereted, akkor tehetsz bele többet is. Remélem ízleni fog! Majd írd le, hogy sikerült!

694
finomliszt 700 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 ek
1.5 tk
tej 4 dl
élesztő 5 dkg
konzerv vagdalthús 640 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
tejföl 175 g