r
Nosalty Logó

Töltött húsos napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött húsos napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5548 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    261 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6926.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    4426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 5548 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel, a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát daráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  4. Lisztezett felületen kétfelé vesszük a tésztát.
  5. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékor is 5 felé vesszük még.
  6. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  7. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük töltelékkel, tészta, töltelék és így tovább, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  8. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  9. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  10. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  11. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  12. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd 165 fokra levesszük a hőfokot, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4481
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy receptes újságban találtam rá erre a receptre, és azonnal megfogott. Mutatós, nem is olyan bonyolult megcsinálni, bár első olvasásra lehet, hogy annak tűnik. :)

Hozzászólások

Fahéj

Gyönyör?! Gratulálok! :) Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm!!

Éva-Anyóca

De guszta, nagyon ügyes, és biztos, finom is.:-O

Törölt felhasználó

Köszönöm! És tényleg nagyon finom és nagyon puha a tésztája még másnap is, már ha marad:)

Oli(E)va

Szia, Moncsika, ez mar profi, szeretnem elkesziteni, van egy kerdesem, a 4 kis huskonzerv, mert nalunk ilyen nincs, mekkora adag, hany deka szin hus ? Vagy ham konzervbol is jo, azt hiszem, olyan van.Koszi, Eva

Törölt felhasználó

Szia Evaneo! Én tavaszi vagdalthús konzervb?l csináltam, az olyan 100-125 g-os. A ham konzervet meg én nem tudom mi:( De csinálhatod felvágottal is, akkor a hagymával együtt darálod le, vagy aprítod le aprítóban. Tehetsz hozzá császárszalonnát, vagy ledarált pörköltöt is. Enged el a fantáziád nyugodtan:) Jó sütést!

Oli(E)va

Koszi a gyors valaszt, a ham az a gepsonka, konzervben ilyen van nalunk. 1 darab konzerv 100-125 grammos, vagy mind a negy egyutt ? Ne haragudj, hogy hulyesegeket kerdezek, csak tenyleg nagyon tetszik a recepted, hetvegere beterveztem...:) Udv, Eva

Éva-Anyóca

Kedves evaneo! Ne haragudj , hogy írok, de egy konzerv annyi súlyú, azaz 100-125 grammos a tavaszi konzervb?l, tehát ha négyet ír a recept, akkor négyszer kell venni a mennyiséget. De a ment? ötletek a vagdalthús helyett, nagyon jók, a maradék pörkölt : bármi, tényleg finom lehet, elkészítem én is hétvégén..-o Elnézést hogy beleszóltam.:-o Szép holnapi napot kívánok! Éva-Anyóca

Oli(E)va

Koszi, Evi, hogy te valaszoltal, a receptiro valoszinuleg nem tudja, hogy nem itthon elek, a kulfoldon eloknek tulajdonkeppen nem mond semmit a kis doboz, nagy doboz...:) Megegszer, koszi

Törölt felhasználó

Kedves Evaneo! Igen, egy db 100-125 g, úgyhogy 4x kell venni. És igen, gongoltam rá, hogy valószín?leg nem Mo.-on laksz:) Ha húsosabban szereted, akkor tehetsz bele többet is. Remélem ízleni fog! Majd írd le, hogy sikerült!

Oli(E)va

Koszi szepen polki...:)

Törölt felhasználó

Nem veszem beleszólásnak:) Majd írd le Te is, hogy sikerült! Szép hétvégét! Jó sütést!

Éva-Anyóca

Kedves polki! Holnapi menü!!! :-O Megírom, hogy sikerült, a maradék pörköltös megoldás.:-O Köszönöm, hogy nem haragudtál meg, hogy belekotyogtam.:-O Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek