Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gombafejek

Töltött gombafejek
Töltött gombafejek
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap szép nagy gombákra tettem szert, így egyértelmű volt, hogy töltött gombát fogok készíteni. Töltelékként főtt rizst használtam, amelybe került cukkini és a gombák szára pirítva, valamint tonhalkonzerv.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A töltött gombát önálló ételként is fogyaszthatjuk, salátát kínálva mellé, de húsokhoz köretnek is adható, ekkor a tonhalat elhagyhatjuk. Kiváló vendégváró fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott gombák szárát kitörjük, a fejeket szárazra töröljük, és 1 ek olívaolajon 1-1 percig elősütjük mindkét oldalát, majd tepsibe vagy sütőedénybe sorakoztatjuk őket.
  2. A gombaszárakat és cukkinit felkockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk őket kb.5-6 perc alatt, majd hozzákeverjük a főtt rizst, a paprikakrémet, jól elkeverjük, összesütjük, és levesszük a tűzről.
  3. Hozzákeverjük a tonhalkonzervet, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjön össze a halhús.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzákeverjük a tojást, és szorosan megtöltjük vele a gombafejeket.
  5. A tepsit letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Koktélparadicsommal tálaljuk, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-cukkinis rizzsel töltött gomba, rizses töltött gomba cukkinivel és tonhallal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-09-25 08:50

Kedves Tündér! Gratulálok a szépséges ételedhez, a fotó is gyönyörű. Üdv: Bokros Erika

336
csiperkegomba 12 nagy db
rizs 1 bögre
cukkini 1 kis db
tonhalkonzerv 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
olívaolaj 3 ek
koktélparadicsom 6 db