r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos útifűmaghéjjal töltött laskagomba

Baroness konyhája
Aszalt paradicsomos útifűmaghéjjal töltött laskagomba
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
18.8g
Fehérje
27.7g
Szénhidrát
12.7g
Zsír
307.1g
Víz
160.2g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    307.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    2692 micro
Összesen 1186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1420 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit (útifűmaghéj, tojás, kefir, felkockázott aszalt paradicsom, apróra vágott petrezselyemzöld és fokhagyma, csípőspaprika krém, 1 csapott teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors) összekeverjük.
  2. Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk. A laskagomba-csokrokat megsózzuk és a jénaiba fektetjük. A gombakalapok közé belekanalazzuk a tölteléket. A tetejét meghintjük reszelt sajttal. Aláöntünk 1 dl száraz fehérbort.
  3. .180 fokon alsó-felső sütéssel kb. fél óra alatt -amíg a teteje meg nem pirul- megsütjük. Salátával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek