r
Nosalty Logó

Töltött gomba cukkinimártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött gomba cukkinimártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 530 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 2125 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött gombához

A mártáshoz

Összesen 94 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2731 micro
Összesen 530 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1780.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5911 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10923 micro
Összesen 2125 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

A töltött gombához

A mártáshoz

Elkészítés

A töltött gombához

  1. A gombákat megpucoljuk, a szárakat eltávolítjuk. A paprikát, a hagymát és a petrezselymet nagyon apróra felvágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst, a paprikát, hagymát, petrezselymet, a tojást és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A gombákat a töltelékkel megtöltjük. Tepsire tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Előmelegített sütőben először 15 percig lefedve, majd fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  5. A mártáshoz a cukkinit héjastul (ha zsenge), kevés sós vízben megfőzzük. Ha puha, a víz nagy részét leöntjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, az összezúzott fokhagymát. Botmixerrel pépesítjük.
  6. A tűzre visszatesszük és összeforraljuk. A töltött gombával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15968
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötlet a Nők Lapja Konyhából származik, egy kis turbósítással. Nálunk vegyesen  darált pulykamellből és sertés combból kászült.

Hozzávalók

A töltött gombához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!