Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba csőben sütve

Töltött gomba csőben sütve
Töltött gomba csőben sütve
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, de mégis szemrevaló vasárnapi ebédet szerettem volna a családnak készíteni. Kapóra jött a piacon látott nagyon szép tölteni való csiperkegomba. A többi már csak könnyed ujjgyakorlat volt.

hozzávalók / 6 adag

Töltött gomba

Besamell

Köret

ajánlat

Mindenkinek, akik a disznótoros karácsonyi napok után valami könnyebb ételre vágynak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, és kivesszük a tönkjeiket. A tönkök földdel érintkező végéből egy szeletet levágunk, a többit apróra felkockázzuk. A gombafejeket félretesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A sajtokat külön-külön lereszeljük, és félretesszük.
  2. A felkockázott bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a pórét, és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a kockára vágott gombatönköket, és tovább pároljuk az egészet. Amikor már levet eresztett a gomba, zsírjára sütjük, és beletesszük a tömlős sajtot. Alaposan összekeverjük, és félretesszük hűlni.
  3. A tejet feltesszük forrni. A margarint egy másik edényben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Kevergetés közben enyhén megpirítjuk, és beleöntjük a tejet. Csomómentesen elkeverjük, és felfőzzük. Belekeverjük a reszelt füstölt sajtot.
  4. A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, és egy margarinnal kikent tepsibe rakjuk a töltelékes részükkel felfele. Ráöntjük a besamelmártást, és sütőbe téve aranybarnára sütjük.
  5. Egy lábasba felteszünk vizet forrni. Amikor már forr, megsózzuk, beleöntjük az olívaolajat és a tésztát. A kifőtt tésztát szűrőben lecsepegtetjük, és a gombafejekkel együtt tálaljuk. A reszelt trappista sajttal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x38x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült töltött gomba, gomba sajttal töltve, sajtos töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1048
csiperkegomba 1 kg
bacon 25 dkg
póréhagyma 1 közepes db
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
margarin 5 dkg
füstölt sajt 20 dkg
margarin 8 dkg
finomliszt 8 dkg
tej 5 dl
szerecsendió 1 csipet
1 kávéskanál
farfalle 50 dkg
olívaolaj 1 ek