r
Nosalty Logó

Lekvárral együtt süthető linzer

Boszi
Lekvárral együtt süthető linzer
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

527
Kalória
7.7g
Fehérje
74g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
21.6g
Víz
66.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
27.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1304 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 3164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk egy kevéske tej segítségével, akár robotgéppel is lehet.
  2. Fél óra hűtőben pihenés után lisztes felületen fél centire kinyújtjuk, és közepes virágformával kiszaggatjuk.
  3. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral és abba tesszük a kiszúrt tésztákat, egymástól kicsit távolra.
  4. A virágok közepébe tesszük a lekvárt.
  5. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  6. A lekvárra tesszük virágformával kiszúrt tésztát és mehet a sütőbe.
  7. Kb. 15 percig sütjük, de figyelni kell rá, ha az alja kezd barnulni, akkor jó.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd lehet porcukrozni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eredetileg ez a recept a Kincses Receptkönyvből való, Sigillum néven. Én változtattam rajta, mert nem pecsét, hanem virágformára készítettem. Egyszerű az elkészítése.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...