r
Nosalty Logó

Baconös töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Baconös töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 6207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    562.6 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 6207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk, zsebet csinálunk rá.
  2. A bacont apróra vágjuk. Ha kevés a zsiradék, egy-két kanál olajat adunk hozzá. A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk rajta.
  3. A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük. Ráütjük a 2 tojást, befűszerezzük. Ízlés szerint jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön 1 percig.
  4. Beletöltjük a húsba jó mélyen. A végeit összetűzzük.
  5. Tepsibe tesszük, megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. (Ellenőrizhetjük, beleszúrunk egy hústűt, és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 29346
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párszor már készítettem dagadót. Hol ilyen, hol más töltelékkel. Ha kapunk jó húsos szalonnát, az is megfelel baconszalonna helyett. Pl. én mindig ilyet használok. A puha, füstölt ízű töltelék és jól átsült hús remek ünnepi ebéd. Frissen kicsit nehéz szeletelni, másnapra viszont nem marad, főleg ha sok a vendég. Ezért jó nagy dagadót érdemes vásárolni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek