r
Nosalty Logó

Töltött csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 3814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összeállítjuk a muffin tésztáját úgy, hogy először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat keverjük össze. Az étcsokit megolvasztjuk, és úgy keverjük a masszához (lehet apró darabokra is törni, de így sokkal krémesebb lesz a süti állaga).
  2. Az így kapott tésztát muffinformába töltjük (azért, hogy szép magas sütiket kapjunk, kanalazzuk tele a forma mélyedéseit, ne csak 3/4-ig rakjuk), és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  3. Várjuk meg, míg teljesen kihűlnek amuffinok, közben készítsük el a krémet.
  4. Keverjük habosraa mascarponét a porcukorral, reszeljük a citrom héját a joghurtba, és adjunk hozzá pár cseppet a levéből. Készítsünk könnyű krémet a cukros mascarpone és a citromos joghurt összekeverésével.
  5. Vágjuk le a kihűlt muffinok tetejét, töltsük meg 1-2 kanál krémes töltelékkel, díszítsük szeletelt eperrel, majd tegyük vissza a tetejét. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19835
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Az eredeti recept a krémes töltelékhez a hozzávalók dupláját írja, de nekem nagyon sok megmaradt, így feleztem a mennyiségeket. A muffinok tetejére tehetünk szeletelt mandulát vagy szórhatunk kókuszreszeléket, fantázia kérdése. Érdemes kivárni, míg a hűtőben összeérnek az ízek: ha este elkészítjük, másnap a legfinomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A töltött muffin ötlete a Nők Lapja Konyha májusi számából származik, de én csokis változatban képzeltem el ezt a sütit. Ízletes, krémes, puha muffin minden alkalomra.

Hozzászólások (4)

Zsandarc

Megcsináltam, NAGYON FINOM!!!! A krém mennyei! Már azon gondolkozom, hogy egy citromos tiramisut csinálok ezzel a krémmel...

Törölt felhasználó

Kedves Zsandarc! Nagyon örülök, hogy ízlett!:-)Szerintem is nagyon finom a krém, jól hangzik az a citromos tiramisu....:-) Szólj, ha megcsináltad, érdekelne a recept! :-) üdv, Zsani

Zsandarc

Elkészült a tiramisu, csak elfelejtettem fényképezni :-(( úgyhogy a receptre még várni kell egy kicsit. Bejött!!!

Törölt felhasználó

Szia Zsandarc! Bocs, hogy csak most reagálok! Örülök, hogy bejött a tiramisu ötlet. Mindenképp érdekel, várom, kedvelem a többi receptedet is! Üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik!Olyan nyári hangulatom lett t?le!Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Köszi Bogi, kedves, hogy ezt mondod. Hát igen, szép nyár volt, mikor készült...Én is nagyon várom már, de talán most már a tavasz lassan bekopogtat. :) Üdv nektek Veszprémb?l (és bocs, hogy csak most reagálok, de hát a gyerekek...) Zsani

Törölt felhasználó

Én ezzel a muffinnal muffinsüt?-versenyt nyertem az oviban! :-))) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Timianya! Hú, most nagyon megleptél és egyben megörvendeztettél engem! Gratulálok a versenyhez, nagyon örülök, hogy megosztottad velem ezt a kedves hírt! :) Minden jót nektek! üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Finom volt:)) És a tésztája is nagyon jó és sok muffinnal ellentétben nem volt olyan olajos :))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.