r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-vaníliakrémes muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    266 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 6341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor).
  2. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a vajat, a cukrot és végül a lekvárt is.
  3. A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd az apróra darabolt (vagy reszelt) csokoládét.
  4. A muffin formákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffin papírral, majd nagyjából 3/4 részéigtöltjük meg a tésztával.
  5. Nagyjából 20-25 percig sütjük. (A 20. percnél végezzünk tűpróbát, szúrjunk egy hústűt a muffinokba, és ha kihúzva nem ragad rá a tészta, akkor a sütinkelkészült.)
  6. Vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Krém: A tejet felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük.
  8. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémet.
  9. Felverjük a Hulala tejszínt, és a felét belekeverjük a krémbe, így egy könnyű, laza krémet kapunk, amit aztán habzsákba töltünk. A maradék tejszínhabot is szintén beletöltjük egy habzsákba.
  10. Kettévágjuk a muffinokat, és felszeleteljük az epreket.
  11. Összeállítjuk: A muffin aljára helyezünk 2-3 vékony szelet epret, majd a habzsákból rányomunk egy kevés krémet, arra egy kis tejszínhabot, aztán ráhelyezzük a muffin tetejét.
  12. Mivel a krémből elég sok lesz és a tejszínből is marad, így a muffinok tetejét kedvünkre díszíthetjük velük, és a megmaradt eprekkel illetve porcukorral is (kinek, hogy tetszik).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1871
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük ezt a sütit, mert nagyon puha és omlós marad a tésztája. Ezenfelül a krémtől, a tejszínhabtól és a gyümölcstől még százszor jobb lesz. Szinte bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár fagyasztottal is, csak ilyenkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad és le kell csepegtetni. Kb. 12-15 darab lesz belőle.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek