Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliakrémes muffin

Epres-vaníliakrémes muffin
Epres-vaníliakrémes muffin
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a sütit, mert nagyon puha és omlós marad a tésztája. Ezenfelül a krémtől, a tejszínhabtól és a gyümölcstől még százszor jobb lesz. Szinte bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár fagyasztottal is, csak ilyenkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad és le kell csepegtetni. Kb. 12-15 darab lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor).
  2. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a vajat, a cukrot és végül a lekvárt is.
  3. A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd az apróra darabolt (vagy reszelt) csokoládét.
  4. A muffin formákat kikenjük vajjal vagy kibéleljük muffin papírral, majd nagyjából 3/4 részéig töltjük meg a tésztával.
  5. Nagyjából 20-25 percig sütjük. (A 20. percnél végezzünk tűpróbát, szúrjunk egy hústűt a muffinokba, és ha kihúzva nem ragad rá a tészta, akkor a sütink elkészült.)
  6. Vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Krém: A tejet felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük.
  8. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémet.
  9. Felverjük a Hulala tejszínt, és a felét belekeverjük a krémbe, így egy könnyű, laza krémet kapunk, amit aztán habzsákba töltünk. A maradék tejszínhabot is szintén beletöltjük egy habzsákba.
  10. Kettévágjuk a muffinokat, és felszeleteljük az epreket.
  11. Összeállítjuk: A muffin aljára helyezünk 2-3 vékony szelet epret, majd a habzsákból rányomunk egy kevés krémet, arra egy kis tejszínhabot, aztán ráhelyezzük a muffin tetejét. 
  12. Mivel a krémből elég sok lesz és a tejszínből is marad, így a muffinok tetejét kedvünkre díszíthetjük velük, és a megmaradt eprekkel illetve porcukorral is (kinek, hogy tetszik).
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 631
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nnoncsy

Mióta szakács: 2013.11.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Epres-vaníliakrémes muffin álom, vaníliakrémes csokis muffin, vaníliakrémmel töltött muffin eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chezza9013
Chezza9013 Sun, 2014-03-02 18:16

Köszönöm a receptet! Nagyon finom, csak nekem a krém kicsit folyékonyabb lett, ettől függetlenül szerintem mennyiségre irtó sok ennyi muffinhoz.

1058
finomliszt 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
tojás 2 db
eperlekvár 3 ek
étcsokoládé 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 5 dl
finomliszt 5 evőkanál
vaj 25 dkg
cukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
eper 20 dkg
növényi habtejszín 200 ml