Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis borsós tokány

Hamis borsós tokány
Hamis borsós tokány
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétköznapi főzésnél igyekszem azon elvet követni, hogy gyorsan és egyszerűen, de annál finomabbat. Ha ez előkészületeket is beleszámolom, akkor is mindössze 35-40 perc alatt laktató ételt tudok az asztalra "varázsolni". Régebben mindig tejfölös habarással készítettem ezt az ételt. Mígnem egyszer úgy jártam, hogy elfogyott a tejföl, ezért így "üresen" ettük meg. A férjemnek azóta is nagy kedvence, sokszor kéri, hogy ez legyen ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen vásárolt zölborsóval még egy fokkal finomabb az íze. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. Aki szeretné, tejfölös habarással még jobban besűrítheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd ízlés szerinti nagyságú kockákra vágjuk.
  2. A rizst megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
  3. Megvárjuk míg elkezd forrni, majd mérsékelve a lángot takarékra, készre főzzük.
  4. Közben a hagymát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.
  5. Közepes méretű lábasban, a felhevített margarinon üvegesre pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a csirkehúst, ételízesítővel ízesítjük és addig pirítjuk, amíg az összes levét elfőtte.
  7. Belekeverjük a zöldborsót is. Megborsozzuk. Ha sótlannak érezzük, még tehetünk bele kevés sót vagy ételízesítőt.
  8. Feltönjük annyi vízzel, hogy kb. 1 cm magasságban ellepje.
  9. Addig főzzük, amíg legalább a levének a felét elfőtte és az is már egy picit besűrűsödött.
  10. A megfőtt barna rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 42 189
elküldve: 11
receptkönyvben: 472
elkészítve: 23/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Voracsek Ági

Mióta szakács: 2011.04.18.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű zöldborsós hús, zöldborsós csirke rizzsel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Tue, 2016-11-29 13:57

jónak tünik, de a rizs nem kedvenc nálunk, nokedli lesz a nyerő szerintem

PillangoButterfly
PillangoButterfly Wed, 2016-04-06 16:34

Az első két hozzászóló csak kötekedni akart. Én pont ilyen receptet kerestem, amiben borsó van és nem disznóhúsból. Nagyon ízlik. Köszönöm! Üdv, szintén Ági ;-)

annam
annam / annam Wed, 2014-05-28 16:32

nálunk ma ez rizs helyett bulgurral volt terítéken. nagyon finom és tényleg pikk-pakk kész. köszi a receptet.

sz.wiolka
sz.wiolka Sat, 2013-02-16 07:57

Ilyet én is szoktam készíteni,csak sima rizzsel,és néha hagyma nélkül.A gyerekek nagyon szeretik.Ma is ez lesz az ebéd :)

agnes.sztrelkone
Voracsek Ági / agnes.sztrelkone Thu, 2012-07-12 11:39

Kedves Krissz és Sancho,

Köszönöm hozzászólásotokat.
Kételkedni kezdtem, hogy netán valamit elírtam a recept nevében, de nem...

A neve ezért is ez: Hamis BORSÓS tokány.
Tisztában vagyok, hogy az eredeti tokány nem ilyen. :)

Azért köszönöm!
További szép napot kívánok Nektek!
Üdv, Ági

krissz25
krissz25 Thu, 2012-07-12 08:43

Ez nem borsos tokány, hanem BORSÓS tokány! A borsos tokány valóban nem ilyen!:-)

655
csirkemell filé 50 dkg
zöldborsó 40 dkg
barnarizs 40 dkg
margarin 2.5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fekete bors 1 kk
ételízesítő 1 teáskanál