Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos kovászos rozskenyér

Tökmagos kovászos rozskenyér
Tökmagos kovászos rozskenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jenőmet, a kovászomat meg kellett dolgoztatnom, nehogy ellustuljon. Mindig van dolga, mert sűrűn készítek vele házi gyúrt tésztát, kenyeret, kalácsot. Nem egy mellőzött darab a háztartásomban.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű alapanyagokat kenyérsütőgépbe készítjük, dagasztó programra kapcsolunk. Ha a program lejárt, a gépben hagyjuk tovább kelni a kenyeret, míg kétszeresére nem nő.
  2. A megkelt tésztát deszkán öt egyenlő részre osztjuk, 35-40 cm-es rudakat sodrunk belőlük, és összefonjuk. Sütőformába helyezzük.
  3. A tetejét lekenjük olajjal, folpackkal lefedve újra kelesztjük, míg jó másfélszeresére megnő.
  4. A sütőnket 170 fokra előmelegítjük hőlégkeverésen. Az aljába kis tálba vizet készítünk, hogy gőz keletkezzen. Ebben sütjük a kenyeret 40-45 percig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x12x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, tökmagos rozskenyér, kovászos rozskenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pr_kriszta
pr_kriszta Thu, 2020-01-23 18:58

Ó, de örülök, hogy egyre többen használjuk újra a kovászt! Ki fogom próbálni ezt a kenyeret! Szívesen megnéztem volna a belső szerkezetéről is egy képet. Az én kovászom Juliska... :-) Köszönöm a receptet!

349
kovász 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
rozsliszt 15 dkg
tökmag 6 ek
tökmagolaj 1 ek
víz 2 dl
1 teáskanál