Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém

Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém
Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém
28 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradékok újrafelhasználása mindig is fontos szempont volt számomra.Jó érzés belőlük kitalálni valamit, ami nem csak finom, de hasznos is. Megmaradt a zöldborsó, és mivel egy ideje nézegettem már az interneten keringő szép, zöld zöldborsókrém recepteket, gondoltam, készítek belőle saját elképzelésem szerint, reggelire fokhagymás pirítóssal és teával. A tökmagolaj és a parmezán a kevés citrommal feldobja a zöldborsó ízét. Tökmagolajon kívül biztos finom még jó minőségű, nem keserű olívaolajjal vagy avokádóolajjal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót sóval, esetleg fokhagymagerezddel puhára főzzük.
  2. Még melegen a késes aprító tesszük. Sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá fokhagymát, parmezán sajtot, tökmagolajat, vajat, citromlevet, petrezselymet.
  3. Krémesre turmixoljuk. Érdemes megkóstolni, és egyéni ízlés szerint még megtoldani tetszőleges fűszerekkel. Tálaláskor a tetejét még kevés tökmagolajjal meg lehet csorgatni. Fokhagymás pirítósra kenve például már lehet is fogyasztani.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eperarc

Mióta szakács: 2014.12.01.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre

egyéb elnevezések

borsópüré, borsópástétom

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
zöldborsó 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmagolaj 1 ek
parmezán sajt 3 dkg
vaj 1 dkg
citromlé 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint