Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökkrém egészségesen

Tökkrém egészségesen
Tökkrém egészségesen
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A korábbi majonézes tökkrémemet reformáltam kicsit meg.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Pirítóssal és paradicsommal fenomenális!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tököket, utána meg kicsavarjuk.
  2. Némi olajon és a későbbiekben eresztett levében (mert fog még ereszteni) gyakran kavargatva megpároljuk a tököt, míg puha, majdnem pépes nem lesz (kb. 10-12 perc). Egy sűrű szitán egy fakanállal kissé megnyomkodva leszűrjük, hogy a felesleges levet eltávolítsuk, majd hűlni hagyjuk.
  3. Időközben megpirítjuk a szezámmagot.
  4. Aprítógépben ledaráljuk a hagymákat és fokhagymát. Ennek hiányában kénytelenek leszünk késsel felkockázni, a fokhagymát meg áttörni.
  5. Egy kisebb tálkában összekeverjük a joghurtot, mustárt, citromlevet, tökmagolajat, sót és borsot, majd a kihűlt tökpéphez adjuk. Végül beleforgatjuk a pirított szezámmagot, és hűtőbe tesszük legalább egy fél órára.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tökkrém egészségesen, görögjoghurtos tökkrém, szezámmagos tökkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

177
napraforgó olaj 3 ek
közönséges tök 2 közepes db
görög joghurt 5 ek
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 ek
tökmagolaj 1 ek
salottahagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
szezámmag 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint