r
Nosalty Logó

Tojásropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Tojásropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tojáshoz

A panírozáshoz

Összesen 1189 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tojáshoz

A panírozáshoz

Összesen 3569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tojáshoz

A panírozáshoz

Összesen 291 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 1189 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    3919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 3569 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A tojáshoz

  1. p { margin-bottom: 0.21cm; }
  2. A zsírból, a lisztből és a tejből sűrű fehér mártást készítünk, és kihűtjük.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, a zöldségzöldet, a reszelt szerecsendiót, és jól összekeverjük.
  4. Végül beletesszük a zsemlemorzsát is, és megint alaposan átkeverjük. Elég sűrű masszát kell kapnunk.
  5. Egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szedünk ki a lisztbe, majd henger formára alakítjuk.
  6. Beletesszük a tojásba, majd a zsemlemorzsába.
  7. Forró olajban ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 25300
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Ajánlok mellé kukoricás vagy mexikói rizst körítésnek, és szigorúan megkívánja a tartármártást, de lehet savanyúsággal is kínálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Ez a recept is egy régi szakácskönyvből való (kb. 25 évvel ezelőtti). Pár éve már csináltam, de most sikerült a legjobban, mert az összetevők adagjain módosítottam.

Hozzávalók

A tojáshoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...