Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb krumplikrokett

A legegyszerűbb krumplikrokett
A legegyszerűbb krumplikrokett
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadak, tejfölös, tejszínes, paprikás húsok, de akár egyben sült szárnyasok mellé is nagy kedvenc - otthon elkészíteni pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, és biztosan olcsóbb, mint a bolti verzió. Nem beszélve arról, hogy mennyivel finomabb! Ha már jól megy az alaprecept, dúsíthatjuk sajttal vagy akár sonkával is.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, áttörjük, megvárjuk, míg langyosra hűl, ha szükséges sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és puha tésztává gyúrjuk.
  4. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd másfél ujjnyi csíkokat vágunk belőle. Kicsit meggyúrjuk, hogy henger alakú legyen, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.
  5. Az olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk. Pár perc alatt roppanósra, aranyszínűre sütjük a kroketteket, szűrőpapírra szedjük, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 45 716
elküldve: 6
receptkönyvben: 243
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krokett, krumplikrokett

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
burgonya 80 dkg
finomliszt 40 dkg
1 ek