Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos-spenótos kanapé

Tojásos-spenótos kanapé
Tojásos-spenótos kanapé
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vacsoravendégeket vártunk. Mindent elő tudtam készíteni, s mikor a vendégek megérkeztek, ment is a sütőbe, és pár perc múlva jóízűen elfogyasztottuk egy palack Budai Sauvignon Blanc (Nyakas Pince) kíséretében. Trükkös fogás ez: mivel meleg előétel, a vendég úgy érzi, meg van ám becsülve, másrészről a házigazdának nincs nehéz dolga.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótleveleket megtisztítjuk, szárukat lecsipkedjük, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Alaposan lecsöpögtetjük, majd egy serpenyőben olvasztott vajon pároljuk, a végén a tejszínt hozzáadjuk, és az egészet sóval, borssal ízesítjük.
  2. A tojásokat forrásban lévő vízbe tesszük, és 7-8 percig lassú tűzön főzzük, így a tojások sárgája lágy marad.
  3. Közben a kenyérszeleteket kevés olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk, majd sütőlappal kibélelt tepsire helyezzük. Spenótot halmozunk rá, apróra vágott jamón serrano következik, aztán a megtisztított tojás (tetejüket levágjuk), végül megint egy kis spenót, és a reszelt sajt.
  4. 220ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, míg a sajt rá nem olvad a kanapékra.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-03 01:04

Meglepően finom lett :)
Annyit változtattam csak rajta, hogy -az örökké fogyókúrázó vendégek kedvéért- kenyér helyett paradicsomkarikák kerültek alulra, így mindenki megette és hosszasan dicsérgették, remek recept.

422
tojás 4 db
spenót 250 g
serrano sonka 100 g
habtejszín 1 dl
vaj 50 g
ementáli sajt 60 g
toast kenyér 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek