r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli 5. - szalonnával és "döglött" salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos nokedli 5. - szalonnával és "döglött" salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 1381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 1381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A nokedlihez

A salátához

Összesen 106 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    3035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    3035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A salátához

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk (0,5-1 dl), felengedjük vízzel (jó fél liter), cukrot adunk hozzá (10 dkg biztosan kell), és melegíteni kezdjük. Kevergetve a cukor felolvad, kóstolgassuk, és addig édesítsük, amíg a szánk íze szerint el nem készül. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni.
  2. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. Aki nem szereti "döglötten" a salátát, várja meg, míg teljesen kihűl az ecetes lé.
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle.
  4. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24308
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

Érdemes reggel elkészíteni, és délre biztosan összeesik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családban mindenki "döglötten" szereti a salátát, de csak a tojásos nokedlihez. Ezért kell langyosan a salátára önteni a levet.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Zsuzsa! Köszi a receptet, nosztalgiázok, mert drága jó apai nagyanyám készítette el a salátát ehhez nagyon hasonló módon, (tavasszal lesz friss házi,elkészítem,picivel másabb,mint ez),és azt valahogy csak ? tudta,:-)) megcsinálom én is, de mégse olyan,....és hiányzik.Nem gondoltam, hogy mások is szerethetik ily módon a fejes salátát?Szép napot!.:-))Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca, tojásos nokedlihez így szeretjük bizony, döglötten, és ahogy a tálból kivesszük, a róla lefolyó lével meglocsolni a tojásos nokedlit! Hát akkor csúszik igazán jól az étel! Szép napot, Zsuzsa

tenger

Én is összeesem! :-))) Nagyon jó és ?szinte! :-) (gyerekkori emlékek)

Törölt felhasználó

Kedves Tenger, örülök, hogy ételemmel emlékeket ébreszthettem! Szép napot, Zsuzsa

Éva-Anyóca

Kedves Zsuzsa!Itt még szép tiszta az id?, a nap is süt, de hideg van nagyon,sajna.:-((Pedig szépek a hóvirágok,nagyon.Nem sokáig, telet és hideget, és havat mondanak:-(( Régen, amikor a nagy családi ünnepek voltak, apai nagyanyám mindig engedte a leves, és a húsételek elkészítésénél a menyeinek a segítséget, mi unokák csak figyelhettünk, a saláta, ez az ún."fonnyasztott" saláta,nálunk ez a neve,- ez viszont az ? keze munkája volt, a menyei, így anyum is, a salátát, cukros-ecetes-vízbe forgatták és kész.Volt is nagy keletje neki, a vendégek is csak ebb?l szedtek, két nagy hatalmas tálra emlékszem, és bizony, a menyei által készített, nem igazán fogyott.:-)) De örülök, hogy Nálatok is ez a kedvenc.:-))) Szép hetet kívánok!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca, a párom is általam szerette meg ezt a fajta salátát, mert az ? családja is csak úgy feforgatja a leveleket és roppanós marad a saláta. Aztán én rávezettem a jóra! :-))) Képzeld, most kezdtem el egy cukrász tanfolyamot, ha minden jól megy, októberben már cukrász leszek! Az id? itt is szép, vágyom már a szabadba, jöhetne a tavasz. Pénteken voltam piacon és olyan drágák a zöldségek is, alig várom, hogy tavasszal ismét olcsóbban jussak hozzá a sok finomsághoz. Viszont most sem bírtam otthagyni az eszeveszett drága karfiolt, holnapra készítek bel?le vega rakott karfiolt hajdinával. A hajdinát is most próbálom ki el?ször. Persze az eszméletlen drága karfiolban csak találtam egy kis hernyócskát is, az volt a bónusz! :-) Szép napot és vároma reepteket t?led! Üdv, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nálunk apukám kedvence volt, és amikor volt friss fokhagyma a kertben, akkor néhány zöld fokhagymaszárat is tett az ecetes lébe a nagymamám, és úgy forralta fel. Tényleg egy nosztalgikus recept. A tojásos nokedlit a mai napig úgy szeretem, ha úszik a salátalében.:)

Törölt felhasználó

Aliza, a lében úszó tojásos nokinál nincs is jobb! :-) Annyit beszélünk róla, hogy megint kell csinálnom, talán hétvégén. Szép napot, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Alíz, megnéztem az oldalad, hát valami csudajó receptek, ínycsiklandó ételek vannak ott! Nem árt több id?t is rászánni, hogy végig nézze az ember! Szuper vagy, üdv, Zsuzsa

Éva-Anyóca

Kedves Zsuzsa! Van fenn hat, de még nem kerültek ki, majd id?vel,...:-)))Még kett? várakozik, mert nem ülhetek ide, feltenni, délel?tt meló van, délután meg a fiam itt tanul, úgyhogy este vagy péntek délután érek ide, na meg hétvégén, szombaton f?leg.Hát igen,az én uram is úgy tudott meg sok ízt, és ételt is, hogy én f?ztem, viszont pld.: a vadast nem eszi borsos-boros-f?szeresebb ízzel, csak ahogy az anyuja csinálta, ahogy én ízesítettem Kanos Morgent, édesen,majonézesen.Hát mindent nem akarhatok én se:-)) Örülök, hogy rengeteg étellel vannak úgy a gyerekekkel együtt, hogy az a jó és úgy a jó, ahogy én csinálom.:-)) Piac és az árak:-(((Kész rémálom,brrrrrr!! A bónusz azért jó,:-))) legalább jelzi, hogy talán esélye van rá, hogy bio-féleség.Akkor már csak jobban örül az ember az eszméletlen árának: :-))) Pedig én is meglátogatom pénteken,a kedvenc zöldségesemet, mert gyümölcsöket is szeretnék venni a zöldségek mellé, de már most rosszul vagyok,az áraktól: és a tavaszt, ezerrel várjuk!:-))))Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca, amikor összekerültem a párommal, nem ette meg a lecsót, a májat sem, meg még sok mást sem. Az anyukája nem rendelkezett túl nagy f?z?tudománnyal. Ráadásul amikor f?zött. akkor sem tett csontos húst az asztalra, csak csirkemellet, csont nélküli karajt. Hát igen csak át kellett nevelnem ezt a legényt, mert valjuk be ?szintén, ezek nem a legolcsóbb húsfélék. Most már megeszi a csirkecombot, szárnyat, az oldalast, elszopogat egy jó levescsontot is. A májat, lecsót is megszerette. A májat egyszer úgy csinálta anyukája, hogy keser? meg kemény volt, hát nem csoda, ha undorodott t?le. Mára már kéthetente egyszer biztosan kerül máj az asztalra, sertés is és szárnyas máj is. És minden héten van jóféle f?zelék, sóska, spenót, amit régen szintén nem szeretett. Sütit meg süthetek neki tepsi szám, édesszájú. Engem meg úgy neveltek, hogy mindent megegyek, falusi gyerek voltam. És hiányzik is a falusi élet. Itt a nagyvárosban minden más. Hétvégén én most nem tudok piacozni, mert megyek cukrász gyakorlatra, amit nagyon várok már. Viszont jöv? hét végére vendégeket várok, és disznótoros lesz. A szüleim nemrég vágtak disznót, el?ételnek töpörtyú lesz, frissen sütök hozzá kenyeret, a f?étel hurka-kolbász, és elkészítem életem els? reform házi krémesét is. Az jön majd fel ide, ha jól sikerül. Szép napot, Anyóca! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Remélem találsz néhány kipróbálásra érdemes receptet is..)

Törölt felhasználó

Találtam egy nagyon ínycsiklandó karaj receptet, kókuszos-ananászos. Ezt hétvégén, vasárnap elkészítem! Annyi csodadolog van ott, hogy biztosan többet is elkészítek bel?lük, köszönöm szépen! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Én nagyon szeretem ezeket a kókuszos, meg ananászos husikat, meg úgy általában a gyümölcsösöket, de ez a kókuszos-ananászos az egyik kedvencem.:)

Törölt felhasználó

Meghiszem azt, már a párom is jóváhagyta, megmutattam neki a receptet és kíváncsian várja a tányéron is! :-) Általában ? a sz?k keresztmetszet, de most is támogatja ezt az új receptet. El?ször csak azt mondta, hogy legyen sima egyszer? rántott husi, de amikor megmutattam neki ezt a remek receptet, hát rögtön beleegyezett. Majd megírom, hogy sikerült! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Edzeni kell családot. Már több mint 4 éve ezt teszem, és már semmin sem csodálkoznak. Nálunk a mezei rántott hús az igazi kincs, erre vágynak a leginkább, mert ezt kapják a legritkábban.:)

Törölt felhasználó

Igen, ezt olvastam is az oldaladon! :-) De milyen jó is az, amikor már tényleg megkívánja az ember a sima egyszer? rántott húst, és nem az van, hogy minden vasárnap az kerül az asztalra. Mert sok ilyen van! :-) Zsuzsa

Törölt felhasználó

Ha belegondolok, hogy az emberek nagy része egész életük során nem esznek 100 féle ételt, akkor 4 év alatt a 800 nagyon sok. A rántott hús azért valamilyen módon a biztonságot és az állandóságot is jelenti, amire mindig lehet számítani, az otthonosságot jelenti. Nálunk meg a nagy meglepetéseké a hétvége, mert csak akkor van id?m f?zni, és még el?tte nap sem tudom biztosan, hogy mi lesz a menü, és még az sem biztos, hogy mindenki szeretni fogja azt az új ételt. A család szempontjából legalább annyi hátránya van, mint el?nye ennek a f?zésmániának.:)

Törölt felhasználó

Azért irigylem is ?ket! :-) Zsuzsa

Törölt felhasználó

Jó régi ez a recept, de én csak most fedeztem fel, a "döglött" saláta miatt. :)) Mi is úgy szeretjük, döglötten, csak nem tudtuk, hogy ez a neve. Már kezdtem azt gondolni, hogy milyen fura ízlésem van, de ha másoknak is bejön, akkor megnyugodtam. :)

Hozzávalók

A nokedlihez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek