r
Nosalty Logó

Lecsó cukkinivel Helga konyhájából

Helga1
Lecsó cukkinivel Helga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

526
Kalória
21.6g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
41g
Zsír
427.2g
Víz
355.6g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    246 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10412.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    6325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2563.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    832 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    1558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    980 micro
  • β-karotin
    5529 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    10265 micro
Összesen 3154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    609 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vágjuk, és zsiradékon kisütjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott hagymát, majd a szeletelt paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük, és pároljuk.
  3. A cukkinit vékony csíkokra reszeljük, és hozzáadjuk. Tovább pároljuk.
  4. Beletesszük a virsliket, majd a felvert tojásokat.
  5. Addig főzzük, míg a tojás "habosra" nem emelkedik. A végén megkeverjük, így nagyobb tojásdarabkák is fellelhetők lesznek a lecsónkban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A lecsó szerintem a paprikás krumplival egyetemben egy olyan étel, amit rengeteg változatban el lehet készíteni.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...