r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    3038 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    991 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget alaposan megmosunk, a hagymát-paradicsomot meghámozzuk, és mindent nagyobb cikkekre vágunk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, próbáljuk nem elkóstolgatni, majd nekiállunk a hagymával együtt pirítani. Mikor már a szalonna megpirult, a hagyma összeesett, rádobjuk a paprikát, és ezzel is együtt pirítjuk a keveréket. Mikor már megpuhult-pirult a paprika, ráöntjük a paradicsomot, 1-2 dl vizet, és fűszerezzük bőségesen fokhagymával, sóval, borssal, majd hagyjuk egybefőni az egészet. (Mindenkinek megjegyezném, hogy amennyiben akarunk ebédelni, ne kóstolgassuk el a szaftját kenyérhéjjal. Ez nem tesz jót sem a lecsónak, sem a gyomrunknak-tele leszünk tőle idő előtt.)
  3. Mikor már megfőttek-puhultak a zöldségek, néhány kanálnyit tegyünk félre, lehetőleg minél kevesebb szafttal.
  4. Pirítsuk meg egy serpenyőben, és ha már forró, és kevés lé van alatta, 3 felvert tojást öntsünk rá, és pár perc alatt süssük készre. Azért ne csináljunk egyszerre nagyobb adagot, mert a lecsó eláll, és így mindig frissen készíthetjük el. Ebből az adagból 3-4 adag jön ki, 3 tojással, ami igencsak laktató.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2528
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó az egyik olyan ételünk, amire tényleg érvényes az "ahány ház, annyi szokás" verzió. Csak néhány fajta, amit volt már lehetőségem kóstolni: tojásos lecsó, rizses lecsó, tejfölös lecsó, vega lecsó, kolbászos lecsó, virslis lecsó, szalonnás lecsó, padlizsános lecsó... mindenki a saját ízvilágának megfelelően készíti, de az alap sosem változik: hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom. Bár még nincs szezonja, mégis megkívántuk, és a piacon sikerült is magyar termékeket a "kosárba" pakolni, így semmi akadálya nem volt, hogy csináljak egy jó kis tojásos lecsót. Egyébként én így nem eszem meg, az "én verzióm" eléggé... hogy is mondjam, furcsa, és sokaknak visszataszító. Én az elkészült vega lecsót leturmixolom, tejföllel sűrítem/ hígítom, mikor milyen a tejföl, és friss kenyérrel tunkolom. Ez tulajdonképpen zöldségmártás, természetesen hús nélkül. Isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?