- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
95g avokádó112 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
380g avokádó450 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
58.5g avokádó69 kcal
-
36.9g főtt tojás57 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2805.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 391.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1610 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Elkészítés
- A meghámozott főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kikeverjük a vajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel, pár csepp citrommal.
- Megmossuk, és vékonyan meghámozzuk az avokádót, húsát vékonyanfelszeleteljük, és összekeverjük a tojásos-vajas alapkrémmel. Gyors mozdulatokkal szinte habosra keverhető. Ha nem elég könnyű, habos a krém, tovább lazíthatjuk olívaolajjal.
- 10 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük, és máris visszatölthetjük a tojásokba.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 10 p
Szép érett avokádókat láttam az üzlet polcán, egyből adoptáltam őket, hogy ezt az egyszerű, pár perces finomságot újra elkészíthessem. Tapasztalatom szerint akkor érett az avokádó, ha fényes, haragoszöld a héja, de tapintásra egy kicsit puha, ugyanúgy, mint az érett őszibarack. Pár órás állás után a teteje sötétzöld lesz, ami az ízhatást nem befolyásolja lényegesen. Partifalatként, tojásban tálalva mókás ezt a mérgeszöld krémet kínálni, általában nem szokták tudni a vendégek, mit kóstolnak. Természetesen a főtt tojások fehérjét is belekockázhatjuk, így kiadósabb lesz, ekkor tortillachips-szel, pirítóssal kínáljuk. Fenti mennyiség szénhidráttartalma kb. 16-18 g (az avokádó méretétől függ). Dilemma, hogy melyik nemzet konyhájába soroljam ezt a finomságot. Itthon többnyire Izraelből érkező avokádót tudok vásárolni, de Dél-Amerikában, Új-Zélandon és a mediterrán országokban is bőven terem. Legyen mondjuk spanyol?