Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos avokádókrém

Tojásos avokádókrém
Tojásos avokádókrém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép érett avokádókat láttam az üzlet polcán, egyből adoptáltam őket, hogy ezt az egyszerű, pár perces finomságot újra elkészíthessem.

Tapasztalatom szerint akkor érett az avokádó, ha fényes, haragoszöld a héja, de tapintásra egy kicsit puha, ugyanúgy, mint az érett őszibarack.

Pár órás állás után a teteje sötétzöld lesz, ami az ízhatást nem befolyásolja lényegesen. Partifalatként, tojásban tálalva mókás ezt a mérgeszöld krémet kínálni, általában nem szokták tudni a vendégek, mit kóstolnak.

Természetesen a főtt tojások fehérjét is belekockázhatjuk, így kiadósabb lesz, ekkor tortillachips-szel, pirítóssal kínáljuk.

Fenti mennyiség szénhidráttartalma kb. 16-18 g (az avokádó méretétől függ).

Dilemma, hogy melyik nemzet konyhájába soroljam ezt a finomságot. Itthon többnyire Izraelből érkező avokádót tudok vásárolni, de Dél-Amerikában, Új-Zélandon és a mediterrán országokban is bőven terem. Legyen mondjuk spanyol?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eleinte chilivel és kevés paradicsommal készítettem (kb. ez a spanyol guacamole), de családom ezt a szinte natúr változatot kedveli. Nem teszek bele sok fokhagymát, bármennyire is szeretjük, mert az elnyomná az avokádó saját ízét. Bátran kísérletezzük ki azt az összetételt, amit szívesen fogyasztunk, mert remek élettani hatásai miatt - érrendszeri védelem, jelentős telítetlen zsírsav- és B-vitaminforrás, nyomelemek- melegen ajánlott az avokádó rendszeresebb fogyasztása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kikeverjük a vajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel, pár csepp citrommal.
  2. Megmossuk, és vékonyan meghámozzuk az avokádót, húsát vékonyan felszeleteljük, és összekeverjük a tojásos-vajas alapkrémmel. Gyors mozdulatokkal szinte habosra keverhető. Ha nem elég könnyű, habos a krém, tovább lazíthatjuk olívaolajjal.
  3. 10 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük, és máris visszatölthetjük a tojásokba.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 913
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

avokádókrém tojással, avokádóval töltött tojás, főtt tojás avokádókrémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2012-11-29 15:52

Valóban, sokban hasonlít az ízlésünk, ezek szerint nemcsak kajában, hanem dekorációban is. Élvezettel szoktam olvasni a receptjeidet.
Pár éve lehetett kapni ezeket a cseréptányérokat bordó és fűzöld színben valamelyik nagyáruházban, talán Auchanban, akkortájt az IKEÁ-ban pedig ugyanolyan színű evőeszközök is voltak, akkor szerelkeztem fel belőlük. Azóta annyira szeretem ezt az összeállítást, hogy többnyire ezt használom.
Örömteli főzicskélést kívánok Neked, és magunknak sok jó receptet Tőled! Éva

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-29 07:31

Hihi! Pont ilyen tányérok vannak nekünk is! Szép, s finom is lehet.

243
avokádó 2 db
főtt tojás 4 db
vaj 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 4 csepp
1 kk
fehér bors 1 késhegynyi