Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin

Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin
Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni vinni, és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális.

Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít, és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:) Imádom a céklát, sütőben sütve egészben, vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat hámozzuk meg, és a kis darab tisztított gyömbérrel, a fél édesköménnyel és a petrezselyemmel aprítógépben aprítsuk finomra - vagy reszeljük le a céklát, a többit vágjuk apróra. Keverd össze a liszteket, sütőport, fűszereket egy tálba. Keverd hozzá a céklás keveréket és öntsd hozzá az olajat, majd a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. Mindig leírom a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
  2. Összekeverjük a liszteket, a sütőport és a fűszereket. Hozzákeverjük a céklás keveréket, és hozzáöntjük az olajat és a vizet. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
  3. Adagoljuk a tésztát muffinformába - amit előtte papírformával béleljünk ki, vagy ki is vajazhatjuk-lisztezhetjük.
  4. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre (kb. 20-25 perc).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vegán muffin, sós muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 bögre
tönkölybúza liszt 1 bögre
sütőpor 1 csomag
cékla 2 kis db
édeskömény 0.5 db
petrezselyem 2 szál
kurkuma 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
gyömbér 3 cm
aszatgyanta 1 csipet
0 ízlés szerint
repceolaj 70 ml
víz 240 ml