Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös-málnás tiramisu

Tojáslikőrös-málnás tiramisu
Tojáslikőrös-málnás tiramisu
52 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tiramisu variáció. Málna helyett elkészíthetjük eperrel is.

hozzávalók / 2 adag

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskotához: a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a tojáslikőrrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Majd 3 adagban óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hűlni hagyjuk. Pohárral 6 kört szúrunk ki.
  3. A málnához: a málnát elkeverjük a sziruppal, egyett rottyantunk rajta. Hűlni hagyjuk.
  4. A mascarpone krémhez: a tojássárgát a cukorral és a likőrrel krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük.
  5. A poharak aljára 1-1 piskóta kört teszünk, meglocsoljuk1-1 tk tojáslikőrrel, elossztjuk rajta a málna felét, majd a mascarponekrém felét, beborítjuk 1-1 piskótakörrel, amelyet ismét meglocsolunk 1-1 tk tojáslikőrrel, majd elossztjuk rajta a maradék málnát és a maradék mascarponekrémet, beborítjuk a megmaradt piskótakörökkel. Hidegre tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, majd a piskótakörökre nyomjuk. Meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x20x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 550
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnás tiramisu, kávés-málnás pohárkrém, olasz kávés sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Fri, 2012-04-20 06:08

Biztos nagyon fincsi, de ennyit méricskélni és kb. másfél órát dolgozni 2 adag nasiért - hát én nem vállalom. De azért gratulálok és el is mentettem, mert a gondolataimba beférkőzött...

1092
tojáslikőr 10 ml
cukor 50 g
finomliszt 50 g
sütőpor 0.25 csomag
tojás 2 db
1 csipet
málna 150 g
szörp 10 ml
mascarpone 200 g
tojáslikőr 10 ml
tojássárgája 1 db
cukor 40 g
tojáslikőr 30 ml
habtejszín 75 ml
csokoládéforgács 4 ek