r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojáslikőrös máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5741 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 306 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4234.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3326 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    560 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 5741 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
  2. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat egyenként a margarinos masszához keverjük.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszára szitáljuk, majd egynemű tésztává keverjük össze.
  5. A tészta 2/3-át a tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
  6. A maradék tésztához keverjük a mákot és a tejet, majd a formában lévő tészta tetejére simítjuk.
  7. A tésztát a sütő középső részében tűpróbáig sütjük.
  8. A mandarinokat megpucoljuk, és 12 gerezdet félretszünk a díszítéshez.
  9. A tortalapot 3 részre vágjuk. A felső lapot összemorzsoljuk. Az alsó lapot tortatálra helyezzük.
  10. A pudingot 150 ml tejjel elkészítjük. A kész pudingot habverővel habosra keverjük a tojáslikőr és a habfixáló hozzáadásával.
  11. Az alsó tortalapra simítjuk, és ráhelyezzük a középső lapot is. A mandaringerezdeket egyenletesen eloszlatjuk a lapon.
  12. A tejszínt kemény habbá verjük, a tortamorzsát hozzáadjuk, és a mandaringerezdekre halmozzukkupola alakúan.
  13. A tortát a mandaringerezdekkel és a csokidíszekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2860
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ünnepi tortareceptet még egy régebbi Oetker receptfüzetben találtam. Igazi ünnepi torta, ami a tojáslikőrtől lesz igazán pikáns!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek