r
Nosalty Logó

Tojáshabos túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Tojáshabos túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6426.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 3057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót összetörjük és belekeverjük a tejfölt, majd a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Jól elkeverjük, majd az 5 tojásfehérjét jó keményre verjük a sóval és citromlével, és belekeverjük a túrós masszába.
  2. Vajazott és morzsával hintett tepsibe simítjuk az egészet, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  3. Amíg sül a süti, a maradék tojásfehérjét is kemény habbá verjük a cukorral és citromlével.
  4. Amikor a süti megsült (kb. 30 perc alatt), kivesszük a tepsit és habkinyomóval rácsokat nyomunk a tojásfehérjehabból a tetejére.
  5. A rácsok közé lekvárt teszünk és a kb. 100 fokra visszavett sütőbe betesszük, de szinte csak száradnia kell a fehér habnak. Nem baj, ha kicsit megbarnul. Ha már jónak itéljük meg, kivesszük, de csak kihűlve szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9284
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, ha túrós sütire vágysz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régebbi receptem "Rákóczi túrósítása". Mindenkinek bocsi, ha ezzel megsértettem esetleg az eredetit. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek