r
Nosalty Logó

Dédi magyar pitéje

Erzso83
Dédi magyar pitéje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1014
Kalória
14.5g
Fehérje
126.2g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
45.6g
Víz
59.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
62.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    397.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6815 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2490 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütőport, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot, és tésztát gyúrunk belőle. Könnyű tésztát kell kapjunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, és nagyobb méretű tepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Félretesszük, figyeljünk arra, hogy egyenes felületen hűljenek ki, mert gyorsan megkeményedik a tészta, és ha nem egyenes, nehezebb lesz az összeállítás.
  2. Amikor kisültek a lapok, és kész a krém is, kezdhetjük a kitöltést. Én nem várom meg, míg kihűl a krém, forrón kenem meg a lapokat. A legszebb lap kerül megfordítva a tetejére. Leborítjuk egy sütőpapírral, és egy tálcát és egy kevés nehezéket teszünk a tetejére, hogy jobban összenyomódjon, de vigyázzunk, ne legyen nagy a súly. Egy éjszakát legalább pihenjen a tészta, és másnap szeleteljük, addigra átpuhul a tészta. A tetejét porcukorral megszórjuk, de van, aki csokimázat tesz rá.

Krém

  1. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk hogy ne égjen meg, folyamatosan kevergessük. Amikor kész, ráöntjük a megmelegített tejet (egy keveset hagyjunk meg a liszthez a végére), és addig kevergetjük, főzzük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad. Nem kell megijedni, amikor a tejet hozzáöntjük a karamellhez, megkeményedik, bugyog és egyéb érdekes dolgot csinál.
  2. Amikor teljesen felolvadt a karamell, a 4 kanál lisztet elkeverjük a megmaradt tejjel, és besűrítjük a karamelles tejet. Ha már sűrű, hozzákeverjük a margarint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36*38

Ez a recept a dédinké, a férjem nagymamájáé, mindig ő készítette ünnepekkor. Tőle örököltem, és készítem el én is, ha alkalom van rá, mert valójában egyszerű, kevés hozzávalóból nagyon finom süti készül. 

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek