Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dédi magyar pitéje

Dédi magyar pitéje
Dédi magyar pitéje
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a dédinké, a férjem nagymamájáé, mindig ő készítette ünnepekkor. Tőle örököltem, és készítem el én is, ha alkalom van rá, mert valójában egyszerű, kevés hozzávalóból nagyon finom süti készül. 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütőport, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot, és tésztát gyúrunk belőle. Könnyű tésztát kell kapjunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, és nagyobb méretű tepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Félretesszük, figyeljünk arra, hogy egyenes felületen hűljenek ki, mert gyorsan megkeményedik a tészta, és ha nem egyenes, nehezebb lesz az összeállítás.
  2. Amikor kisültek a lapok, és kész a krém is, kezdhetjük a kitöltést. Én nem várom meg, míg kihűl a krém, forrón kenem meg a lapokat. A legszebb lap kerül megfordítva a tetejére. Leborítjuk egy sütőpapírral, és egy tálcát és egy kevés nehezéket teszünk a tetejére, hogy jobban összenyomódjon, de vigyázzunk, ne legyen nagy a súly. Egy éjszakát legalább pihenjen a tészta, és másnap szeleteljük, addigra átpuhul a tészta. A tetejét porcukorral megszórjuk, de van, aki csokimázat tesz rá.

Krém

  1. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk hogy ne égjen meg, folyamatosan kevergessük. Amikor kész, ráöntjük a megmelegített tejet (egy keveset hagyjunk meg a liszthez a végére), és addig kevergetjük, főzzük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad. Nem kell megijedni, amikor a tejet hozzáöntjük a karamellhez, megkeményedik, bugyog és egyéb érdekes dolgot csinál.
  2. Amikor teljesen felolvadt a karamell, a 4 kanál lisztet elkeverjük a megmaradt tejjel, és besűrítjük a karamelles tejet. Ha már sűrű, hozzákeverjük a margarint.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 36*38 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 922
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzso83

Mióta szakács: 2010.02.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Karamellás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1012
finomliszt 60 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 20 dkg
cukor 30 dkg
tej 1 l
finomliszt 4 evőkanál
margarin 20 dkg