r
Nosalty Logó

Dédi magyar pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Dédi magyar pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    397.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6815 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2490 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütőport, a tejfölt, a tojásokat és a cukrot, és tésztát gyúrunk belőle. Könnyű tésztát kell kapjunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, és nagyobb méretű tepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Félretesszük, figyeljünk arra, hogy egyenes felületen hűljenek ki, mert gyorsan megkeményedik a tészta, és ha nem egyenes, nehezebb lesz az összeállítás.
  2. Amikor kisültek a lapok, és kész a krém is, kezdhetjük a kitöltést. Én nem várom meg, míg kihűl a krém, forrón kenem meg a lapokat. A legszebb lap kerül megfordítva a tetejére. Leborítjuk egy sütőpapírral, és egy tálcát és egy kevés nehezéket teszünk a tetejére, hogy jobban összenyomódjon, de vigyázzunk, ne legyen nagy a súly. Egy éjszakát legalább pihenjen a tészta, és másnap szeleteljük, addigra átpuhul a tészta. A tetejét porcukorral megszórjuk, de van, aki csokimázat tesz rá.

Krém

  1. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, vigyázzunk hogy ne égjen meg, folyamatosan kevergessük. Amikor kész, ráöntjük a megmelegített tejet (egy keveset hagyjunk meg a liszthez a végére), és addig kevergetjük, főzzük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad. Nem kell megijedni, amikor a tejet hozzáöntjük a karamellhez, megkeményedik, bugyog és egyéb érdekes dolgot csinál.
  2. Amikor teljesen felolvadt a karamell, a 4 kanál lisztet elkeverjük a megmaradt tejjel, és besűrítjük a karamelles tejet. Ha már sűrű, hozzákeverjük a margarint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36*38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 6463
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dédi magyar pitéje
Erzso83 10 recept

Ez a recept a dédinké, a férjem nagymamájáé, mindig ő készítette ünnepekkor. Tőle örököltem, és készítem el én is, ha alkalom van rá, mert valójában egyszerű, kevés hozzávalóból nagyon finom süti készül. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...