r
Nosalty Logó

Hadi dobos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hevike
Hadi dobos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1051 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1209.3 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 8401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból egy kevés tejjel közepesen kemény tésztát gyúrunk, 4-5 cipóra osztjuk.
  2. Egyesével vékonyra nyújtjuk, és a tepsi hátulján (vagy tepsibe sütőpapíron) világosra sütjük.
  3. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
  4. A lisztet csomómentesre kikeverjük a feketekávéval, majd a forrásban levő tejhez öntjük, és sűrű krémet főzünk.
  5. A forró krémbe belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.
  6. Amikor a krém kihűlt, turmix segítségével alaposan átkeverjük, hogy könnyű, habos legyen.
  7. A lapokat ezzel a krémmel megtöltjük, a legfelső lap tetejét porcukorral megszórjuk, másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14043
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

Fogyasztás előtt 1-2 nappal előbb készítsük el, hogy legyen ideje puhulni, és az ízek jobban összeérnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy igazi "régi nagymamás recept". A sütemény történetét a szüleimtől tudom. A 40-es 50-es években, mikor nagy volt a szegénység, akkor sütötte nagymamám sokszor ez a süteményt, mert kiadós volt és olcsó. Nem kellett sok hozzávaló, és a lapokat napokkal előbb is meg lehetett sütni. Nálunk a családba Horthy vagy Hadi dobos néven ismeri mindenki ezt a sütit. Bármilyen ünnep van, ezt mi biztosan elkészítjük. Persze idővel egy pár dolgot változtattunk, pl: vaj helyett margarin vagy cikória kávé helyett főzött feketekávé van a krémben.

Hozzászólások (3)

Éva-Anyóca

:-)

Hevike

:-)

pussycat

Kedves Hevike! Amilyen regi ez a recept, olyan jo is, egyszeru es nagyszeru! Koszonom szepen, elmentettem:)Veronika:)

Hevike

Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog! Nálunk nagy siker. Majd keresek még ilyen régi jó recepteket!

bodi katalin

100 dkg liszt ???

Hevike

1 kg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek