r
Nosalty Logó

Tócsni édesburgonyából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Tócsni édesburgonyából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 796 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7369 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2074 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22107 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 796 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3075 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát kivesszük a fagyasztóból. (A medvehagyma idényben apróra vágva zacskóztam és tettem be a fagyasztóba. A boltban vásároltat a kiolvasztás előtt érdemes apróra felvágni.) A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy kanál olajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a medvehagymát, és egy kicsit pároljuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat feltörjük, és belekeverjük a reszelt burgonyába. Hozzáadjuk a párolt hagymákat, és belekeverjük a zabkorpát. Ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk. Alaposan összedolgozzuk jól formázható keverékké. Amennyiben szükséges, még adunk hozzá zabkorpát.
  3. Tojás nagyságú formázunk a keverékből. Serpenyőben nagyon kevés felhevített olívaolajban kisütjük. A serpenyőbe rakáskor ki kell a golyókat lapítani, mint a fasírtot. A kisült tócsnit papírtörlőkendőre szedjük ki.
  4. Ízlés szerint tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 15978
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki szeret változatosan ételekkel diétázni. Az eredeti krumplis tócsnival megegyezően lehet felhasználni önálló ételként bármilyen salátával, vagy feltétként főzelékekhez.

Receptkategóriák

A műtétemig sűrűn használtam a burgonyát és a búzalisztet. A csökkentett szénhidrátos diétámba nem férnek bele, ezért új alapanyagok felé fordultam. Így figyeltem fel az édesburgonyára (lánykori nevén batáta ) és a csicsókára. Mindkettőt termelik kicsiny országunkban, és mindkettőből nagyon jó tócsni készíthető. Nekem a csicsóka szeles, ezért inkább az édesburgonyát részesítem előnyben.

Hozzászólások

pr_kriszta

Követni fogom a receptjeidet. Nálunk is csökkenteni kell a szénhidrátot és pontosan ezt az utat választottuk. Semmi cukor, fehér liszt. Ráadásul a puffasztó dolgokat is el kell hagynunk- Kicsi lányomra kell figyelni, de az egész családnak így f?zök. Kipróbálom a tócsnit édesburgonyával. Köszönöm!

Zoli

Kedves Kriszta! A változatosság kedvéért cukkiniból is szoktam tócsnit sütni. Ez esetben a reszelés után besózom, állni hagyom legalább fél órát. Kinyomkodom, mint a szeletelt uborkát. Utána az édesburgonyához hasonlóan készítem el a tócsnit. Érdemes lenmagpelyhet is belekeverni, hogy kell? állagú legyen. Jó sütés - f?zést kívánok! Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek