r
Nosalty Logó

Berét

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Galló Lívi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2014 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 504 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6155.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    4789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 2014 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 116 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet is hozzákeverjük.
  3. A masszából kanállal a forró olajba halmokat rakunk, és kb. 1 cm vastagságú pogácsákká lapítjuk. Mindkét felét aranybarnára sütjük.
  4. Tejföllel, reszelt sajttal önálló ételként is fogyaszthatjuk (de pl. bableves mellé is kiváló :).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 444
  • Össznézettség: 302964
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Levesek mellé...

Receptkategóriák

Berét
Galló Lívi 18 recept

Nagymamám tanított meg erre az igazán egyszerű, és finom étel elkészítésére. Ő Erdélyből kapta a receptet.

Hozzászólások

Aaaniii

Imádom ezt az ételt, estére akkor meg is van a recept! De gondolom inkább 10 cm legyen :-)

Galló Lívi

Bocsi, javítottam a receptben 1 cm vastagságúra kell lapítani! :)

Mészáros Lászlóné54

Nemcsak borssal, hanem fokhagymával is szoktam ízesíteni. Szereti a család. Lapcsánkának hívják Szabolcsban.

Swampy

szerintem a vastagsága 1 cm :) amúgy én is nagyon szeretem. múltkor csináltam diétás verziót: kevés olajjal locsoltam meg szeletsüt? serpeny?t (én grill serpeny?nek hívom) és azon sütöttem. Nagyon finom kívül ropogós, belül puha maradt.

zizi59

Fokhagymát vagy zöldhagymát ( zsenge szárával ) is szoktam beletenni. Macok, tócsni, lapcsánka és mostantól berét is :))) Van, aki tepsiben süti meg, én még nem próbáltam úgy, de azt mondják, hogy jó. Tejföllel, sajttal és kovi ubival felülmúlhatatlan......csak a mérleget kell eltennem a közelb?l :D

marianna1211

Én is szoktam beletenni egy kis fokhagymát, meg apróra vágott vöröshagymát is, no meg egy jó ev?kanál tejfölt a tésztába.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én szoktam sütni enyhén kizsírozott tepsiben, s utána szeletekre vágni, úgy is nagyon finom, és sokkal "mérlegbarátabb" és még olajszag sincs a lakásban :))

Swampy

mi is tepsiben sütöttük régen, nálunk görhöny a neve :)

Törölt felhasználó

Ahonnan én ismerem ezt a receptet ott "derrenty?nek" hívják. Tepsiben megsütve egyszer?bb és valóban nincs olajszag, de az igazi mégis a darabonkénti, mert ott igen látványos, ahogy csipkézett lesz a krumpli. Ami - ha megmaradt - másnap összevágtuk egyforma darabokra és hagymás zsírban vagy olajban átsütöttük. Szerintem még finomabb volt mint frissen sütve.

Törölt felhasználó

Ahol feln?ttem ott krumplibabának nevezik,ahol most élek pedig ez a cicege.Mi is fokhagymával esetleg vöröshagymával készítjük.S?t újabban egy kis reszelt sajtot szoktam beletenni,és isteni lesz t?le.

Törölt felhasználó

nálunk meg lepcsánkának hivják.. :)

ilona4410

Sziasztok! Én a maradék szalámikat is bele teszem kockára vágva,egyik felét pirosra sütöm,a másikra reszelek sajtot....de ez az az étel,amit mindenképp meg lehet csinálni,....fokhagymás tejfölös tunkolóval,vagy rozmaringos bormártással,vagy csak símán f?szeres vajjal.....mindenki szereti,és tényleg hamar kész...de kifogom próbálni a tepsis változatot is

manna113

Nalunk....vagyis ahol regebben eltem, krumpliprosza a neve :) Ma ez lesz a vacsi:)

repcsi23

Sziasztok! Pici korom óta ez a kedvenc ételem, de még soha nem próbáltam tepsiben. Az lenne a kérdésem, hogy tepsiben is meg lehet ilyen szép pirosra sütni? Mert azt nem szeretem, amikor alig van alatta olaj és itt-ott megpirul, esetleg megég, máshol meg nyers. Tehát ha valakinek van tapasztalata tepsis sütésben légyszi írjon! Köszönöm el?re is! Ui: Nagyon guszta a kép:))

Törölt felhasználó

Kedves repcsi23! Pontosan ezért vásároltam magyar teflonos tepsit (mert a külföldi márkákat próbáltam, hamar lekopott és vékony az anyaga), hogy abban süthessem, mert az én nagyanyám abban sütötte és imádom. Szóval a teflonosban nem sül le, én nem teszek bele a són kívül semmit (a krumplit szeretem), reszelt nyers krumpli, só, olaj nem túl sok és nem kevés mert akkor száraz lesz, elektromos süt?ben 220 fokon kb 20 perc. Fokhagymával és tejjel fogyasztjuk.

repcsi23

Köszönöm szépen a jó tanácsot, akkor én is beszerzek egyet!:)

Törölt felhasználó

Érdekl?déssel olvasom ezt a receptet,mert engem is a nagymamámra emlékeztet. Sajnos nem tanultam meg és most csak az emlékem maradt. Akkoriban tepsiben sütötte és emlékszem tepert? darabkákra is. Ha valakinek van ilyen "igazi receptje akkor nagyon megköszönném.Akár privátban is. Ez valami tót recept volt. Köszi el?re is.

zsuzsca

ha tepsiben keszitik, akkor macoknakl hivjak igy keresd a receptet :)

Törölt felhasználó

Krumplis palacsinta! Ezt a receptet kerestem! Mikor meglattam ezt a nevet, tudtam, h erdelyi! :)

Galló Lívi

Nagyon örülök, hogy rátaláltál! :)

luca554

Ez nem erdélyi, mindenhol sütik. Röhej a múltkor a "micset"mutatták be erdélyi ételnek, valóban bekerült a kedvelt sütöget?s ételeik közé, de nem erdélyi étel, mint ahogy a vinete néven futó padlizsán krém sem t?lük való. A rendkívül ízletes csorba is a román konyha remeke. Csak a rend kedvéért a Székelykáposzta sem a székelyekr?l lett elnevezv

Törölt felhasználó

Köszi, szuper!

Törölt felhasználó

Finom. Érdemes azonnal kisütni ahogy jelzi a recept és nem pihentetni, mert levet ereszt és úgy nehezebb.

Galló Lívi

Köszönöm, hogy kipróbáltad. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.