Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berét

Berét
Berét
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám tanított meg erre az igazán egyszerű, és finom étel elkészítésére. Ő Erdélyből kapta a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesek mellé...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet is hozzákeverjük.
  3. A masszából kanállal a forró olajba halmokat rakunk, és kb. 1 cm vastagságú pogácsákká lapítjuk. Mindkét felét aranybarnára sütjük.
  4. Tejföllel, reszelt sajttal önálló ételként is fogyaszthatjuk (de pl. bableves mellé is kiváló :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 242 269
elküldve: 15
receptkönyvben: 751
elkészítve: 31/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni, tócsi

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-10-06 02:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-10-05 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Praline
Praline Wed, 2016-11-09 16:02

Mifelénk röstinek hívják, és néha szoktam beletenni egy kis kockára vágott császárszalonnát, hogy könnyebbé tegyem az ételt. hehe

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-10-06 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-10-05 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gyorgymiklosne
gyorgymiklosne Tue, 2016-10-04 19:21

Felesleges bele a tojás, attól kemény és szívós lesz! Ez egy igazi tót-magyar étel! Olcsó, sokféleképpen variálható és mindenki szereti! Elrontani sem lehet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-10-04 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-10-03 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

feher.eva
feher.eva Thu, 2016-08-18 18:23

Mi krumplimackónak hívtuk :) Anyukám nagyon sokat sütött ilyet nekünk.

b-n
b-n Sun, 2016-08-14 12:44

Finom. Érdemes azonnal kisütni ahogy jelzi a recept és nem pihentetni, mert levet ereszt és úgy nehezebb.

Koni08
Koni08 Thu, 2015-01-22 00:40

Krumplis palacsinta! Ezt a receptet kerestem! Mikor meglattam ezt a nevet, tudtam, h erdelyi! :)

luca554
luca554 Wed, 2016-10-05 12:30

Ez nem erdélyi, mindenhol sütik. Röhej a múltkor a "micset"mutatták be erdélyi ételnek, valóban bekerült a kedvelt sütögetős ételeik közé, de nem erdélyi étel, mint ahogy a vinete néven futó padlizsán krém sem tőlük való. A rendkívül ízletes csorba is a román konyha remeke. Csak a rend kedvéért a Székelykáposzta sem a székelyekről lett elnevezv

hacka
hacka Wed, 2011-11-09 19:35

Érdeklődéssel olvasom ezt a receptet,mert engem is a nagymamámra emlékeztet. Sajnos nem tanultam meg és most csak az emlékem maradt. Akkoriban tepsiben sütötte és emlékszem tepertő darabkákra is. Ha valakinek van ilyen "igazi receptje akkor nagyon megköszönném.Akár privátban is. Ez valami tót recept volt.
Köszi előre is.

zsuzsca
zsuzsca Mon, 2016-10-03 11:23

ha tepsiben keszitik, akkor macoknakl hivjak igy keresd a receptet :)

repcsi23
repcsi23 Tue, 2011-10-25 10:32

Sziasztok! Pici korom óta ez a kedvenc ételem, de még soha nem próbáltam tepsiben. Az lenne a kérdésem, hogy tepsiben is meg lehet ilyen szép pirosra sütni? Mert azt nem szeretem, amikor alig van alatta olaj és itt-ott megpirul, esetleg megég, máshol meg nyers. Tehát ha valakinek van tapasztalata tepsis sütésben légyszi írjon! Köszönöm előre is!
Ui: Nagyon guszta a kép:))

Gabi60
Gabi60 Wed, 2011-10-26 17:56

Kedves repcsi23!

Pontosan ezért vásároltam magyar teflonos tepsit (mert a külföldi márkákat próbáltam, hamar lekopott és vékony az anyaga), hogy abban süthessem, mert az én nagyanyám abban sütötte és imádom.
Szóval a teflonosban nem sül le, én nem teszek bele a són kívül semmit (a krumplit szeretem), reszelt nyers krumpli, só, olaj nem túl sok és nem kevés mert akkor száraz lesz, elektromos sütőben 220 fokon kb 20 perc.
Fokhagymával és tejjel fogyasztjuk.

repcsi23
repcsi23 Thu, 2011-10-27 10:59

Köszönöm szépen a jó tanácsot, akkor én is beszerzek egyet!:)

manna113
manna113 Fri, 2011-09-23 15:26

Nalunk....vagyis ahol regebben eltem, krumpliprosza a neve :) Ma ez lesz a vacsi:)

ilona4410
ilona4410 Mon, 2011-09-19 20:06

Sziasztok!
Én a maradék szalámikat is bele teszem kockára vágva,egyik felét pirosra sütöm,a másikra reszelek sajtot....de ez az az étel,amit mindenképp meg lehet csinálni,....fokhagymás tejfölös tunkolóval,vagy rozmaringos bormártással,vagy csak símán fűszeres vajjal.....mindenki szereti,és tényleg hamar kész...de kifogom próbálni a tepsis változatot is

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2011-09-18 11:11

Ahol felnőttem ott krumplibabának nevezik,ahol most élek pedig ez a cicege.Mi is fokhagymával esetleg vöröshagymával készítjük.Sőt újabban egy kis reszelt sajtot szoktam beletenni,és isteni lesz tőle.

annaetel
annie / annaetel Sat, 2011-09-17 22:18

Ahonnan én ismerem ezt a receptet ott "derrentyűnek" hívják. Tepsiben megsütve egyszerűbb és valóban nincs olajszag, de az igazi mégis a darabonkénti, mert ott igen látványos, ahogy csipkézett lesz a krumpli. Ami - ha megmaradt - másnap összevágtuk egyforma darabokra és hagymás zsírban vagy olajban átsütöttük. Szerintem még finomabb volt mint frissen sütve.

Barbara1970
Barbara1970 Sat, 2011-09-17 20:54

Sziasztok!
Én szoktam sütni enyhén kizsírozott tepsiben, s utána szeletekre vágni, úgy is nagyon finom, és sokkal "mérlegbarátabb" és még olajszag sincs a lakásban :))

marianna1211
marianna1211 Sat, 2011-09-17 19:27

Én is szoktam beletenni egy kis fokhagymát, meg apróra vágott vöröshagymát is, no meg egy jó evőkanál tejfölt a tésztába.

zizi59
zizi59 / zizi59 Sat, 2011-09-17 17:59

Fokhagymát vagy zöldhagymát ( zsenge szárával ) is szoktam beletenni. Macok, tócsni, lapcsánka és mostantól berét is :))) Van, aki tepsiben süti meg, én még nem próbáltam úgy, de azt mondják, hogy jó.
Tejföllel, sajttal és kovi ubival felülmúlhatatlan......csak a mérleget kell eltennem a közelből :D

Swampi
Swampy / Swampi Sat, 2011-09-17 17:15

szerintem a vastagsága 1 cm :)
amúgy én is nagyon szeretem.
múltkor csináltam diétás verziót: kevés olajjal locsoltam meg szeletsütő serpenyőt (én grill serpenyőnek hívom) és azon sütöttem. Nagyon finom kívül ropogós, belül puha maradt.

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sat, 2011-09-17 17:12

Imádom ezt az ételt, estére akkor meg is van a recept!
De gondolom inkább 10 cm legyen :-)

504
burgonya 1.5 kg
tojás 1 db
2 teáskanál
bors 1 kávéskanál
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl