r
Nosalty Logó

Fokhagymás röszti

Ági78
Fokhagymás röszti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
7.6g
Fehérje
38g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
140g
Víz
90g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  4. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
  7. Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
  8. Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Pár évvel ezelőtt pécsi életünk során egy étteremben ettünk először ehhez hasonló burgonyaköretet. Nagyon ízlett, így megkérdeztük, hogyan készítik. Azóta rengetegszer csináltam már, igaz, változott is azóta a recept. Volt, hogy egyben sütöttem meg, (persze akkor fele adaggal), azután felszeltük, mint egy tortát. Nekünk "kicsiben" jobban ízlik, mert így igazán ropogós lesz. További képek a blogomon. Nem kell félni, ha sok levet ereszt a burgonya, jól össze kell keverni, hogy sütéskor ne fröcsögjön. Ha valaki úgy gondolja, öntsön le belőle.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...