r
Nosalty Logó

Fokhagymás röszti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  4. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
  7. Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
  8. Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 101
  • 7 napos nézettség: 773
  • Össznézettség: 450882
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Natúr sültek mellé köretnek, de egy kiadós salátával főételnek is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár évvel ezelőtt pécsi életünk során egy étteremben ettünk először ehhez hasonló burgonyaköretet. Nagyon ízlett, így megkérdeztük, hogyan készítik. Azóta rengetegszer csináltam már, igaz, változott is azóta a recept. Volt, hogy egyben sütöttem meg, (persze akkor fele adaggal), azután felszeltük, mint egy tortát. Nekünk "kicsiben" jobban ízlik, mert így igazán ropogós lesz. További képek a blogomon. Nem kell félni, ha sok levet ereszt a burgonya, jól össze kell keverni, hogy sütéskor ne fröcsögjön. Ha valaki úgy gondolja, öntsön le belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt nálunk berétnek hívják, de annyi ezer féle nevét hallottam már ( lapcsánka tócsni ) nagyon finom étel mi is szeretjük :)

Ági78

Szia! Nahát... ezen a néven még nem ismertem. De jó tudni:) Köszi, hogy megírtad. Végül is a lényeg, hogy szeretjük igaz? Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Bizony szeretjük :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom, én süt?ben készítem, kevesebb macera, szag, kalória és mosogatnivaló.. :)

Ági78

Szia Csilla.anyuci! Teljesen igazad van!:) A sok olajnak én sem vagyok híve; azt hiszem én is gyakrabban fogom süt?ben sütni! Üdv:Ági

Törölt felhasználó

Szia Ági, annak idején megkönnyeztem, mikor azt tanultuk, hogy az olajban sült dolgok tápanyagtartalmába bele kell számolni az olaj felét, mert annyit beszív :(( azóta kerülöm, még a rántott húst is süt?ben készítem, egy fél nap alatt el is készül!!!

Ági78

Szia Csilla.anyuci! No igen; ez valóban elég elszomorító. Mennyi felesleges olajat, vagy zsiradékot eszik meg így az ember. Sajnos azonban van mikor az id? az úr... pedig nem kéne.:) A süt?ben sütés hatalmas dolog, mi már a bundás kenyeret is így csináljuk. Teljesen át kéne állni... no majd igyekszem.

Kissy

mi cicegének hívjuk :) itt alapból fokhagymás, én úgy szeretem, ha jó sok van benne :) és piciben, a krumplit durvára reszelve, hogy minél ropogósabb legyen :)

Ági78

Szia Kissy! Cicege...de jó név! Igen, mi is úgy szeretjük, ha jó fokhagymás, és jó ropogós! Megunhatatlan.;)

Törölt felhasználó

Én is nagyon szeretem, fúú most meg is kívántam. :) Amúgy én natúrban szoktam enni nassinak :)

Ági78

Szia Márti99! :D Azt hiszem nálunk is ez lesz holnap süt?ben, ahogy Csilla.anyuci írta! Egy jó nagy adag vegyes salátával.

páró gyuláné

Nálunk,krumplimackó,vagy tócsni.mi is nagyon szeretjük!

Ági78

:) Ami mackó, az csak jó dolog lehet!

Törölt felhasználó

a krumplimackót még sosem hallottam, de ez a legaranyosabb név, áttérünk erre :D

Ági78

Tényleg nagyon jópofa!:)

Törölt felhasználó

Mi is nagyon szeretjük!Némelyikre egy kis tejfölt is csöpögtetünk.:-)

Ági78

:) Tejföl. Az egyik dolog, amib?l sosem elég.:)

Törölt felhasználó

Annyira megkívántam, hogy azt hiszem, ez lesz az ünnepi köret szenteste. Ráér a husival együtt sülni, mellé pedig fekszik a hamis tartáros francia sali, hmm?

Ági78

Mmmmm. Jól hangzik! :D Fú de éhes lettem....:)

afonyka

Most készítettem el?ször rösztit, eszerint a recept szerint, és nagyon finom lett!

Ági78

Kedves afonyka! Örülök, hogy megtetszett a recept és ízlett a röszti! :) Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Ez nem röszti!!! Az egy másik étel! Ez beré, tócsni, stb.., mint ahogy írták is, rengeteg néven ismerik, de a röszti más! (Nem kötözködés, csak a kett? nem ugyanaz.) Én egyébként tojást nem teszek bele, mert attól puha lesz, mi pedig ropogósan szeretjük, és sajtreszel?n reszelem, nem a durvábbikon. Pihentetni sem szoktam, csak kinyomkodom a levét és kisütöm. Ja, és szerecsendiót is szoktam reszelni bele.:)

Ági78

Kedves egypt! Meglehet, hogy ez az étel felétek nem röszti. :) Nálunk itthon -ahogy anno az étteremben is-, ezt hívjuk annak, pedig ott sem f?tt burgonyából készült. Azt hiszem az elnevezés nem olyan fontos, ha valami finom a végeredmény. Köszi, hogy leírtad, hogy nálatok hogy készül. Biztos úgy is nagyon finom. Nekem tutira nem lenne türelmem sajtreszel?n reszelni. :) A tojástól amúgy nem lesz puha, klasszul meg lehet sütni ropogósra. Ja és ebben is van szerecsendió! :) Üdv: Ági

vadgesztenye

Kedves Ági! Ez így jó, ezen ne változtass semmit, süsd továbbra is ahogy eddig. Nem szeretem, ha valaki zsírban tocsogó húsokat emleget. Amit b? olajban kell sütni azt nem lehet másképp. Lehet, de már nem ugyanaz. Amennyiben tocsog a zsírban az konyhatechnikai hiba. A sül? hús legyen az kolbász vagy bundázott hús, vagy burgonya , ha a h?fokot csökkentik a zsírt beveszi. Ez áll a vízben f?v? burgonyára is. A megsült húst, rösztit, fánkot, stb. el?bb kiszedem utána rakok bele újra, így nem h?töm le a zsiradékot, és nem veszi be az olajat. NE KÉSZÍTSD MÁSKÉPP, MARADJ A RECEPTEDNÉL!! Üdv. Erzsi.

Ági78

Szia Erzsi! :) De aranyos vagy! Tök jó a leírásod; köszi a hozzászólást. Ígérem, ezután is így sütöm, legf?képp, mert így szeretjük. :D Kellemes hétvégét, üdv: Ági

vadgesztenye

<(")

Törölt felhasználó

Olvassatok el itt a nosalty-n Sienne "Svajci röszti" receptjet, a hozza mellekelt storyval. De ha csak azert sem akarjatok elolvasni, akkor elmondom hogy a röszti hejaban fött burgonya lereszelve liszt es tojas nelkül es nagyon keves olajon sütik. Svajcban semmit nem adnak hozza, ha magaban fogyasztjak akkor legfeljebb egy kis bacon kerül bele, de meg az sem jellemzö. A lepcsanka vagy ki hogy nevezi, nyers burgonya lereszelve es mivel levet enged, lisztet tesznek hozza, meg sok helyen tojast, ezektöl egesz mas allaga lesz. Szoval a vegeredmeny nem is hasonlit, csak abban hogy mindkettö nagyon finom.

mariaeva

így igaz... mi is így ettük Svájcban

márti1218

Szia! Igazad van a röszti eredetileg svájci étel,de nem olajon,hanem mogyoróvajon sütik,attól lesz az íze jellegzetes.

Apalord

Igen, nekem is a név az új! (Meg esetleg az, hogy egyes éttermekben köretként adják) Mifelénk, tócsni, lepcsanka néven ismert, de biztos van még jó pár neve. F?leg reggelire, vacsorára szoktuk sütni, pihentetés nélkül, mivel gyorsaság (is) fontos. De valóban finom, én szeretem, mert igazából egy kissé mindig más az íze. Attól is változik milyen vastagra lapítjuk, mennyi ideig sütjük, stb...

Ági78

Apalord, örülök, hogy ti is szeretitek. :)

flafi12

Rösti..vagy..tocsni....vegül.is.mindegy,..kinek.a.pap.kinek.a.papne! A.lenyeg,hogy.nagyon.finom! Köszönöm.a.jo.receptet!

Ági78

:D Ugye? A lényeg, hogy szeretjük. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?