Tíz kanalas sütemény
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g tej14 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
Az ízesítéshez ízlés szerint
-
60 kcal
-
25g dió164 kcal
-
11 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g tej56 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
Az ízesítéshez ízlés szerint
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
100g dió654 kcal
-
46 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
5.7g tojás7 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
8.3g napraforgó olaj74 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
Az ízesítéshez ízlés szerint
-
10.4g aszalt gyümölcsök25 kcal
-
10.4g dió68 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
5.2g csokoládé28 kcal
-
10.4g kókuszreszelék69 kcal
-
10.4g lekvár/ dzsem29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 236.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3919.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 1743 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.5 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 124.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 ek cukor
-
10 ek napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 evőkanál finomliszt (finom, ha kakaóval ízesítjük, a mennyiségét vonjuk le belőle, hogy ne legyen túl sűrű és száraz )
Az ízesítéshez ízlés szerint
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg kókuszreszelék
-
10 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- Az egész tojás(oka)t alaposan elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk fokozatosan a tejet, majd olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
- A kiválasztott gyümölcsöt, fűszert, magokat is elkeverjük a masszában.
- Kiadagoljuk a tésztát a muffinpapírokba. Kb. 12 db. lesz belőle. Előmelegített sütőben közepes fokozaton készre sütjók. (20 percnél korábban ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 22170
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.
Ajánló
Nagyon ajánlom süteményalapként elkészíteni (sokkal egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, mint a hagyományos piskótatészta), mert jól eláll, puha, bármilyen alkalomnak megfelelően lehet ízesíteni. pl. karácsonykor őrölt szegfűszeggel, fahéjjal. Ha kör alakú tortaformában készítjük, sokkal tovább is tarthat a sütés, mert abban nehezen sül át. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni. Egy ötlet: ha a masszát kikevertük, válasszuk ketté, és az egyik adagba keverjünk kakaóport. A formába adagoláskor kanalazzuk foltokban a fehér tésztára a kakaósat! Sülés közben foltos mintájú lesz a süti, így változatosabb, vidámabb, főleg gyerekek számára. Másik ajánlat: grahamliszttel is el lehet készíteni ezt a süteményt, de érdemes odafigyelni arra, hogy a 10 kanálnyi lisztből kb. 3 legyen graham és 7 sima, mivel a grahamliszttől nehezebben marad egyben a süti! Sokféle kombináció létezik, de lédús gyümölcsökből nem érdemes túl sokat tenni a sütibe, különben nem áll össze a tészta!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ezt mindig akkor sütöm, amikor valami finomra vágyom, és minél gyorsabban el szeretném készíteni. Pikk-pakk kikeverem a tésztát, és a kész sütit még melegen elkezdem enni, annyira szeretem. A kakaós változat a kedvencem, melybe annyi kakaóport keverek, hogy a massza jó sötét színű legyen (nem tagadom, csoki- és kakaómániás vagyok :) ). Az élvezeti értéke emelhető friss gyümölcskockák és csokidarabok belekeverésével ;). Kiskoromban a mákos variáció volt a kedvencem, Anyuval a tepsiben sült alapot mindig hold alakúra szaggattuk, és margarinnal megkenve, vacsorára ettük... nagyon szép emlék :).