Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás tiramisu Kornél konyhájából

Málnás tiramisu Kornél konyhájából
Málnás tiramisu Kornél konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeimnek készült ez a desszert, a kérés annyi volt, más legyen, mint a többi... Egyéni ötletek valósultak meg benne a tiramisu gerincén, és mondhatom, hogy sikerült teljesítenem a kérésüket, nagyon jó lett a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Rendkívül hamar elkészíthető édesség, a hűtési időt leszámítva igazi gyors vendégváró.

Ez a málnás verzió délután pattant ki a fejemből, őszintén szólva nem néztem utána, hogy van-e hasonló recept már... Valószínűleg létezik, ezzel együtt saját ötletként és saját receptként kezeljük, amit a gyerkőceimmel közösen álmodtunk meg. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát 2 ek cukorral és fél deci vízzel tegyük fel egy gyorsforralóban kis lángon a tűzre. Kevergessük óvatosan, amíg szépen levet enged, és kapunk egy sűrű, darabos szószt.
  2. Szűrőkanálon törjük át a felét, az így nyert tiszta málnaszirupot tegyük félre egy edényben a tálaláshoz.
  3. A tojásokat válasszuk ketté: a sárgákhoz adjunk három ek cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel verjük fel fehéredésig. Adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük össze, amíg sima krémet kapunk.
  4. A tojásfehérjét robotgéppel verjük kemény habbá. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, adjunk hozzá a kezdéskor egy csipet sót, folyamatosan adjunk hozzá a továbbiakban 1 ek cukrot és egy fél citrom levét.
  5. Ha kész, lapátkanállal óvatosan forgassuk össze a mascarponés krémmel.
  6. A krémhez adjuk hozzá a málnaszószt, óvatosan keverjük el. Ezzel a lényegi részen túl is vagyunk.
  7. Az ananászlét és a limelét keverjük össze. Inkább savanykás ízt kell kapjunk, mint édeset.
  8. Állítsuk össze az édességet: A piskótát egyenként mártsuk meg a lében, majd fektessük őket egy tálba. Egy sor piskótára kenjünk a málnakrémből egyenletes vastagságban, kb. 1 cm magasan. Újból a piskóták következnek, majd megint a krém, amíg el nem fogy. Az édesség tetején krémnek kell lenni, ezt tartsuk a készítés során szem előtt.
  9. Tegyük a tálat egy-két órára hűtőszekrénybe.
  10. Tálaláskor vágjuk fel kockákra, majd kanál segítségével öntözzük meg a leszűrt málnasziruppal.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös tiramisu, tiramisu málnásan, mascarponés-málnás tiramisu, málnamisu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
málna 300 g
babapiskóta 400 g
mascarpone 350 g
tojás 3 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
ananászlé 2 dl
limelé 1 dl
1 csipet
víz 0.5 dl