Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából

Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából
Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a tiramisut. Most az egyik gasztronómiai magazinban olvastam egy meggyes tiramisu receptet, és ez adta a lökést. Minden volt itthon, így fogtam magam, és elkészítettem az én verziómat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha gyerekek is esznek belőle, akkor rumaromával válthatjuk ki a rumot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a meggyes krémet készítjük el. A narancsokat kifacsarjuk. 3 dl narancslére lesz szükségünk összesen. Ebből 2 dl narancslevet egy lábosba teszünk a fagyasztott meggyel és 6 dkg porcukorral. Felforraljuk. Közben a keményítőt 2 ek narancslével kikeverünk. Ha felforrt a meggy, akkor hőkiegyenlítéssel a keményítővel besűrítjük. Kihűtjük.
  2. Egy tál aljára a babapiskótákat elrendezzük. A maradék narancslevet összekeverjük a rummal, és meglocsoljuk vele a babapiskótákat.
  3. A mascarponét 6 dkg porcukorral kikeverjük. Az étcsokoládét lereszeljük. 3-4 ek kivételével a mascarponéhoz keverjük.
  4. A meglocsolt babapiskótára kanalazzuk a meggyes krémet, de előtte pár szemet kiveszünk a díszítéshez. Elsimítjuk. Erre kanalazzuk a csokis mascarpone krémet. Elsimítjuk.
  5. A hulalát felverjük, és berácsozzuk vele a süti tetejét. A félretett reszelt étcsokoládéval és meggyel díszítjük.
  6. Hűtőben fél napig pihentetjük, majd tálalhatjuk.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 248
elküldve: 9
receptkönyvben: 117
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos tiramisu, krémes meggyes babapiskóta, csokis tiramisu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajós Enikő
Hajós Enikő Fri, 2012-11-09 22:31

Megkérdezhetem,hogy mit jelent az,hogy "hőkiegyenlítéssel a keményítővel besűrítjük"?

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2012-11-10 07:46

Kedves Hajós Enikő!
A hőkiegyenlítés azt jelenti, hogy a keményítővel kikevert narancsléhez hozzáteszel a forrásban lévő meggyes léből 2-3 evőkanállal, és ezzel is elkevered. Ezután lassan belecsorgatva keverés mellett pillanatok alatt besűrősödik a meggykrém. Remélem sikerült segítenem. Üdvözlettel:Kinga

1026
meggy 30 dkg
porcukor 12 dkg
narancslé 3 dl
étkezési keményítő 2.5 dkg
mascarpone 50 dkg
babapiskóta 10 dkg
rum 4 ek
étcsokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 1 dl