r
Nosalty Logó

Tiramisu torta duszil konyhájából

duszil
Tiramisu torta duszil konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

833
Kalória
17.9g
Fehérje
74g
Szénhidrát
51.4g
Zsír
96.1g
Víz
271.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
44.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 6656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 833 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6512.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    591.7 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2225 micro
Összesen 6656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

sárga piskóta elkészítése

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 6 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 6 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához. A piskóta lényege, hogy lassú, körkörös (nem körbe-körbe, hanem lentről felfelé) mozdulatokkal összekeverjük úgy, hogy levegő menjen a keverés közben a tésztába. Ha ügyesek vagyunk, hallani a légbuborékok pukkanását, ettől lesz omlós a piskóta.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk, és majd ez a fele lesz felül. Kihűtjük.

kakaós piskóta elkészítése

  1. A 3 tojást szétválasztjuk külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 3 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 3 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük. Ehhez adjuk a kakaót, és ezt is lágyan belekeverjük a masszába.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk. Kihűtjük.

krém

  1. A fél liter tejszínt habbá verjük. A habverés közben egyenletesen adagoljuk bele a zselatinfixet.
  2. A felvert habhoz adjuk a fél kiló mascarponét, egyenletesen elkeverjük. Hűtőbe rakjuk 10 percre.

díszítés

  1. A sárga piskótát kettévágjuk. A sárga piskótát meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval. Fontos, hogy egy helyre ne löttyintsünk sokat, mert elázik a tészta. Rákenünk a krémből legalább 1 cm vastagságú réteget.
  2. Erre rakjuk a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk 2-3 evőkanál tejeskávéval, majd újra krémet teszünk az előzőek szerint. Erre jön az utolsó sárga piskóta, mely szép vízszintes, mivel az alját raktuk felülre. Megkenjük krémmel a torta oldalát, tetejét.
  3. Az oldalára egyesével hozzáillesztjük a babapiskótákat (lehet cifrázni, hogy egy babapiskóta, egy csokis roló). A tetejét tetszés szerint díszítjük. A képen látható tortára pár szem mazsolát is tettem, de lehet csokireszelék, sima kakaópor is, mind jól mutat rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Könnyű elkészíteni, ajánlom kezdőknek is.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek