Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu torta duszil konyhájából

Tiramisu torta duszil konyhájából
Tiramisu torta duszil konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, ajánlom kezdőknek is.

hozzávalók / 8 adag

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

sárga piskóta elkészítése

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 6 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 6 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához. A piskóta lényege, hogy lassú, körkörös (nem körbe-körbe, hanem lentről felfelé) mozdulatokkal összekeverjük úgy, hogy levegő menjen a keverés közben a tésztába. Ha ügyesek vagyunk, hallani a légbuborékok pukkanását, ettől lesz omlós a piskóta.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk, és majd ez a fele lesz felül. Kihűtjük.

kakaós piskóta elkészítése

  1. A 3 tojást szétválasztjuk külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 3 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 3 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük. Ehhez adjuk a kakaót, és ezt is lágyan belekeverjük a masszába.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk. Kihűtjük.

krém

  1. A fél liter tejszínt habbá verjük. A habverés közben egyenletesen adagoljuk bele a zselatinfixet.
  2. A felvert habhoz adjuk a fél kiló mascarponét, egyenletesen elkeverjük. Hűtőbe rakjuk 10 percre.

díszítés

  1. A sárga piskótát kettévágjuk. A sárga piskótát meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval. Fontos, hogy egy helyre ne löttyintsünk sokat, mert elázik a tészta. Rákenünk a krémből legalább 1 cm vastagságú réteget.
  2. Erre rakjuk a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk 2-3 evőkanál tejeskávéval, majd újra krémet teszünk az előzőek szerint. Erre jön az utolsó sárga piskóta, mely szép vízszintes, mivel az alját raktuk felülre. Megkenjük krémmel a torta oldalát, tetejét.
  3. Az oldalára egyesével hozzáillesztjük a babapiskótákat (lehet cifrázni, hogy egy babapiskóta, egy csokis roló). A tetejét tetszés szerint díszítjük. A képen látható tortára pár szem mazsolát is tettem, de lehet csokireszelék, sima kakaópor is, mind jól mutat rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 689
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

duszil

Mióta szakács: 2013.10.12.
6 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés torta, tiramisu ízű torta, tiramisu torta babapiskótával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perla98
Perla / perla98 Sun, 2015-06-07 09:17

Kedves duszil!

Még délelőtt elkészült a torta 6 és 3 tojásos piskótából.Hatalmasra nőttek,úgyhogy nem jelentett gondot az a 2 cm.NekemNelég volt 1,5 perccel kevesebb ideig sütni,de ez sütőfüggő.Nem voltam teljesen hű a recepthez,ugyanis mindkét piskótába kevertem reszelt citromhéjat és vaníliaaromát,a krémbe pedig a citromhéjon kívül egy vanília rúd kikapart magja is belekerült,ami egy nagyon kellemes ízharmóniát alkotott. :) A tetejét kakaóporral szórtam meg, valamint fehér és-étcsokilencsével díszítettem.Többet nem variáltam.
:D Nagyon jól mutatott a bordó szalaggal átkötve és még jobban nézett ki,amikor felvágtuk és látszódtak a különböző színű rétegek.
Nagyon köszönöm a receptet,mindenkinek nagyon ízlett.

duszil
duszil / duszil Sun, 2015-06-07 21:32

Nagyon örülök, hogy sikert aratott a recept.Szuper ahogy kitaláltad a citromhéjat, és a vaníliát. Legközelebb kipróbálom én is ezzel a variációval.

perla98
Perla / perla98 Fri, 2015-06-05 18:05

Kedves duszil!
Holnap szeretném megsütni ezt a szuper tortát az öcsém szülinapjára és az lenne a kérdésem,hogy kell -e változtatni a piskóta arányain,ha a tortaforma 26,5 cm?A választ előre is köszönöm.

duszil
duszil / duszil Sat, 2015-06-06 19:23

Kedves Perla! Lehet, hogy elkéstem a válasszal... Szerintem akkor a piskótát készítheted 7 tojásból, akkor biztos elég magas lesz.

833
rétesliszt 6 púpozott ek
cukor 6 ek
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
rétesliszt 3 púpozott ek
cukor 3 ek
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
habtejszín 5 dl
mascarpone 50 dkg
zselatinfix 0.5 csomag
porcukor 15 dkg
babapiskóta 35 db
feketekávé 1 dl
tej 2 ek