r
Nosalty Logó

Piskótás tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótás tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    295.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6132.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2413 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd ha már megfelelően kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a lisztet és a csomag sütőport.
  2. Tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát, s a piskótát alacsony fokozaton készre sütjük. Akkor készült el, ha a közepébe szúrúnk egy kést, és nem ragad rá a tészta. Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a a cukorral, majd ha már elég kemény, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat és kanalanként a mascarponét. Hűtőbe teszük.
  4. Ha már kihűlt a piskótánk, két részre vágjuk, tálcára tesszük az alját.
  5. A kávét összekeverjük ízlés szerint rummal, ki mennyire szereti alkoholosan, majd ezzel a keverékkel jó alaposan meglocsoljuk a piskótánk alsó részét, ezután rákenjük a krém kb. felét.
  6. A piskóta másik felét is jó alaposan meglocsoljuk kávéval, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék kávéval a tetejét is meg lehet locsolni. A maradék krémmel bekenjük a külsejét, díszítjük, keserű kakaóval jól megszórjuk a tetejét.
  7. Hűtőbe tesszük és várjuk, hogy összehűljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 50373
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Ízlés szerint akár gyümölcsöt is lehet bele tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sűrűn csinálunk tiramisut, igaz babapiskótával, de most a lustaságom nem engedett le a boltba, hogy vegyek piskótát, ezért sütöttem a tortát. Megérte lustának lenni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek