r
Nosalty Logó

Ananászkrémes piskóta Maczkó nagyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Ananászkrémes piskóta Maczkó nagyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 906 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3625 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 906 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4333.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 3625 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon megsütjük.
  4. Az ananászkonzerveket kinyitjuk, leöntjük a levét, egy edénybe öntjük, majd 4 evőkanál zselatinnal felfőzzük.
  5. A 2 doboz kefirbe 13 evőkanál kristálycukrot belekeverünk, és beleöntjük a zselatinos ananászlébe. Félretesszük hűlni, és a 2 doboz tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kefires krémmel.
  6. A kihűlt piskótára helyezzük az ananászok felét, majd leöntjük a krémmel. Az ananászok másik felét a krém tetejére helyezzük. (Nagyon mutatós, ha a tetejére ananászkarikát teszünk a darabolt helyett.)
  7. 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Amint megdermedt, lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4157
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós, nagyon finom és nagyon krémes sütikülönlegesség.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek