Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászkrémes piskóta Maczkó nagyi konyhájából

Ananászkrémes piskóta Maczkó nagyi konyhájából
Ananászkrémes piskóta Maczkó nagyi konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós, nagyon finom és nagyon krémes sütikülönlegesség.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon megsütjük.
  4. Az ananászkonzerveket kinyitjuk, leöntjük a levét, egy edénybe öntjük, majd 4 evőkanál zselatinnal felfőzzük.
  5. A 2 doboz kefirbe 13 evőkanál kristálycukrot belekeverünk, és beleöntjük a zselatinos ananászlébe. Félretesszük hűlni, és a 2 doboz tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kefires krémmel.
  6. A kihűlt piskótára helyezzük az ananászok felét, majd leöntjük a krémmel. Az ananászok másik felét a krém tetejére helyezzük. (Nagyon mutatós, ha a tetejére ananászkarikát teszünk a darabolt helyett.)
  7. 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Amint megdermedt, lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
944 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászos süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

906
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 12 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 0.5 csomag
ananászkonzerv 80 dkg
zselatin 4 ek
kefir 250 g
cukor 13 ek
habtejszín 400 ml