Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából

Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából
Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós, azonnal fogyasztható sütemény!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját habosra keverünk a porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek meleg vizet.
  2. A kakaóval, sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a  kemény habbá vert fehérjét.
  3. A masszát felezzük, és két tepsiben megsütjük.
  4. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük.
  5. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.
  6. A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, ha túl magas lett, akkor középen kettévágjuk.
  7. Megkenjük a krémmel, és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgajuk.
  8. Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 198 192
elküldve: 50
receptkönyvben: 978
elkészítve: 58/74
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabdás süti, kozák sapka, kókuszos hólabda

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brynn
Brynn Sun, 2017-06-11 14:20

180°C-on kb. 25 perc sütési idővel lehet számolni, ezt esetleg hozzá lehetne adni a leíráshoz. A krém nekem nem tetszett, túl íztelen volt, helyette inkább egy csomag fehércsokis pudingot csináltam, az pont elég volt hozzá és nagyon finom lett vele. A tészta fincsi, én csak az egyik felébe tettem kakaót, és azt tettem alulra, érdekességképpen :)

27 db lett, egy pezsgőspohárral vágtam ki őket, mert nem volt karikám :) Nagyon finom süti. Hosszadalmas elkészíteni, de olyan szép és kiadós, hogy érdemes nekiállni, ha mondjuk két helyre is szeretne vinni az ember valamit.

chiga
chiga Tue, 2016-12-13 20:50

Ebből a mennyiségből kb. mennyi labda lesz? És mekkora karikával szúrtad ki?

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Thu, 2016-12-15 19:36

Négy cm átmérőjű süteménykiszúrót használtam. Még nem számoltam soha, hogy hány darab hólabda lesz belőle, de kb. 20-25 db lehet.

bessy
Bessy / bessy Wed, 2016-11-09 08:33

Már én is többször megsütöttem ezt a sütit,nagyon finom! A család imádja!

vikica98
vikica98 Tue, 2015-01-27 18:53

Nagyon finom lett,csak ajánlani tudom!! Mikor összekevertem a vajas krémet a besamellel,es megkostoltam,hmm,ugyanolyan mint mamame:)

balintmonika
balintmonika Wed, 2013-05-22 11:13

A mi ízlésünknek egy picit sok a margarin a krémben.Legközelebb ennek a mennyiségét csökkentem.Egyébként tényleg nagyon mutatós,és biztosan nem ez volt az utolsó alkalom,hogy elkészítettem.

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Wed, 2013-05-22 14:19

Kedves Mónika !

Örülök,hogy sikerült a recept alapján elkészítened éa sütit, és elnyerte a tetszésed. A krémen pedig mindenki a saját ízlése szerint változtathat. Nálam is előfordult, hogy maradt ki a töltelék krémből.

tifani
tifani Sat, 2013-03-16 16:24

először probáltam és sikerült!nekem 42db jött ki és énis kockákat csináltam!nagyon finam csak az a baj hogy a sok macera után ojan gyorsan elfogy!köszi a receptet!isteni

tifani
tifani Fri, 2013-03-15 21:40

én holnap megproálkozok vele!ijet még nem sütöttem!de leirom majd ha sikerül de akkor is ha nem! :)

Szilágyi Edit
Szilágyi Edit Tue, 2013-01-15 17:43

Kedves Lajosné!

Elmentettem,kinyomtattam,majd megsütöttem.A végeredmény tökéletes!
(Annyit változtattam,hogy forró víz helyett,csak langyos vizet tettem bele.)
Nagyon mutatós,és finom sütemény.A baj csak az,hogy hamar elfogy!:)))))
Köszönöm,üdv:Edit

menzi
menzi / menzi Thu, 2012-12-20 12:02

Köszönöm a receptet! én tortának csináltam meg, és már 6szor el kellett készítenem! :D imádja a családom...:D

Tomek10
Tomek10 Sun, 2012-09-30 09:48

Kedves Lajosné!
én a leírtak alapján csináltam mindent valami nem stimmel a receptel a kukában végezte az egész!!
köszönjük!

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Sun, 2012-09-30 15:03

Kedves Tomek10!
Sajnálom, hogy nem sikerült a süti, de nem a receptben van a hiba! A NoSaltyn megtalálható ugyanez a recept BiGe és Vicikó szakácsoknál , annyi különbséggel, hogy én 5 dkg porcukorral kevesebbet használtam . Ezt a receptet a " recept 1X1.hu " oldalon találtam. Az alapján sütöttem.
Még tudnék sorolni több receptes oldalt is ugyanezzel a recepttel. Az én lelkiismeretem tiszta, a recept jó , amit a feltöltött kép is bizonyít!

boboka73
boboka73 Tue, 2012-11-06 15:37

Kedves Hólabda sütő :)
Nekem csak annyi a véleményem, hogy ha valakinek nem tetszik, először gondolja át hogy mit rontott el. Én mint még kezdő sütkérező, nagy sikert arattam ezzel a recepttel !
Tomek10 valahol nagyon elrontotta !
Nekem sikerült és nagyon finom, pontosan a leírtak alapján csináltam mindent !
Köszönöm :)

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Tue, 2012-11-06 16:38

Kedves Boboka73 !
Örülök , hogy sikerült a sütemény. Nálam is előfordult már , hogy egy-egy sütemény elsőre nem sikerült , és nem a recept volt pontatlan. Később újból próbálkoztam vele és sikerrel jártam.További eredményes sütést kívánok : Mária

Adrien
Adrien Fri, 2012-02-03 23:20

No igen, a finom hólabda!
Először anyósomnál ettem ilyet. Annyira finom és mutatós!

leves
leves Fri, 2012-02-03 19:10

Én mindet ketté vágom,hogy középre is kerüljön krém.
Nagyon finom sütemény ajánlom mindenkinek .
Próbáljátok ki!

uné51
uné51 Fri, 2012-02-03 16:25

Köszönöm a receptet!Már kóstoltam a sütit,sajnos nem volt meg a leírás!Köszi,így meg is süthetem!!

Bóbita0823
Bóbita0823 Fri, 2012-02-03 11:53

Nagyon jól hangzik és biztos nagyon finom is! Mekkora tepszibe kell sütni?

1240
tojás 8 db
finomliszt 25 dkg
porcukor 35 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
víz 7 ek
1 csipet
finomliszt 5 dkg
tej 4 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kókuszreszelék 15 dkg