r
Nosalty Logó

Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7383.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1751 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    944.9 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2052 micro
Összesen 7451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját habosra keverünk a porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek meleg vizet.
  2. A kakaóval, sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a kemény habbá vert fehérjét.
  3. A masszát felezzük, és két tepsiben megsütjük.
  4. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük.
  5. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.
  6. A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, ha túl magas lett, akkor középen kettévágjuk.
  7. Megkenjük a krémmel, és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgajuk.
  8. Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 787
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 262207
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Hólabda Ferencz Lajosné konyhájából
Ferencz Lajosné 9 recept

Nagyon mutatós, azonnal fogyasztható sütemény!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?