r
Nosalty Logó

Tésztával rakott kelkáposzta

koszider
Tésztával rakott kelkáposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

628
Kalória
24.6g
Fehérje
72.4g
Szénhidrát
28g
Zsír
259.8g
Víz
84.5g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5495.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1039.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1463 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3174 micro
Összesen 2511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztát jó ujjnyi csíkokra felvágjuk és a felolvasztott vajon, kevés víz hozzáadásával, fedő alatt párolni kezdjük. Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, az apróra tört fokhagymával, sóval, borssal. Ha szükséges, időnkéntpótoljuk a vizet, mert ha lekap, keserű lesz!
  2. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. Használhatunk bármilyen apró tésztát (pennét, fusillit, pipettét), de akár hosszúkásat is (spagettit, makarónit).
  3. A kelkáposztát addig pároljuk, míg majdnem teljesen puha lesz, egy kicsit azért maradjon roppanós. Ekkor beletördeljük a márványsajtot (vagy bármilyen kéksajtot), felöntjük a tejszínnel, és már csak összerottyantjuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a tésztával, tepsibe (tűzálló tálba) öntjük, bőven megszórjuk reszelt sajtttal, ésaddig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A kiindulás - a kelkáposzta elkészítése - szinte ugyanaz, mint amit Ze(n)derta is leír a tejszínes kelkáposzta  receptnél, hiába, ami jó, az jó. Fontos, hogy vajat használjunk, bőkezűen fokhagymázzuk és borsozzuk. Én a kelkáposzta elkészítését előbb a tévében láttam, majd a barátnőm átértékelte, erre én tovább variáltam és ez az ici-pici mind megette.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek