r
Nosalty Logó

Tepsis tarja csomboros káposztával töltve

Olaszné Anci
Tepsis tarja csomboros káposztával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

721
Kalória
39.7g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
273.7g
Víz
144.2g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10059.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2730 mg
  • Nátrium
    6052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1642.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2381 micro
Összesen 4327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A tarját kiveregetjük, ételízesítővel megszórjuk.
  2. A káposztát - ha nagyon savanyú - egyszer átmossuk. Kinyomkodjuk, kissé összevagdossuk.
  3. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
  4. A fűszerpaprikát a lisztbe keverjük.
  5. Egy keverőtálba rakjuk a káposzta egyharmad részét.
  6. A szalonnát kisütjük.
  7. A hagymát dinszteljük.
  8. Mindkettőt a káposztához tesszük, de a szalonna egyharmadát később használjuk!
  9. Hozzáadjuk a megmosott rizst. Beletesszük a darált húst. Ezt a tölteléket összekeverjük.
  10. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázat a szalonna sós! 1 tk csombort is beleforgatunk.
  11. A töltelékből kis rudakat formálunk, és a hússzeletek közepére helyezzük. Félbehajtjuk, hústűvel összetűzzük. Paprikás lisztbe forgatjuk.
  12. A kiolajozott tepsi közepén szép egymásutánban elrendezzük. Két oldalra elosszuk a megmaradt savanyú káposztát. A félretett füstölt szalonnakockákat rászórjuk. Csomborral meghintjük. Fél pohár vizet öntünk alá.
  13. Fóliával letakarva, egy órát sütjük Ha a fóliát levesszük, tetejét pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35

Ezt a receptet a Vidék íze című receptújságban találtam. Kipróbáltam, nekünk ízlett, gondoltam, hátha nektek is tetszik. Az íze hasonlít a rakott káposztáéra. Nem egy az egyben készült, a hozzávalókat az éppen itthon lévőkhöz igazítottam. A csombor a bableves, babfőzelék, káposztafélék, vadpácok fűszere. Keserűvé teheti az ételt, ezért a főzés befejezése előtt pár perccel adjuk az ételhez. Ajánlott a diétásoknak, akik a borstól el vannak tiltva. Nem nevezhető könnyű ételnek, de ha télen készítjük, legalább lesz erőnk szánkót húzni vagy havat lapátolni. Ősszel a favágáshoz ad erőt, energiát, tavasszal meg a kertészkedéshez!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek