Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis tarja csomboros káposztával töltve

Tepsis tarja csomboros káposztával töltve
Tepsis tarja csomboros káposztával töltve
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Vidék íze című receptújságban találtam. Kipróbáltam, nekünk ízlett, gondoltam, hátha nektek is tetszik. Az íze hasonlít a rakott káposztáéra. Nem egy az egyben készült, a hozzávalókat az éppen itthon lévőkhöz igazítottam.
A csombor a bableves, babfőzelék, káposztafélék, vadpácok fűszere. Keserűvé teheti az ételt, ezért a főzés befejezése előtt pár perccel adjuk az ételhez. Ajánlott a diétásoknak, akik a borstól el vannak tiltva.
Nem nevezhető könnyű ételnek, de ha télen készítjük, legalább lesz erőnk szánkót húzni vagy havat lapátolni. Ősszel a favágáshoz ad erőt, energiát, tavasszal meg a kertészkedéshez!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tálaláskor tejfölt ajánlok hozzá. Készíthettek mellé köretet, mi sült káposztával fogyasztottuk, és nagyon finom lágy kenyérrel!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kiveregetjük, ételízesítővel megszórjuk.
  2. A káposztát - ha nagyon savanyú - egyszer átmossuk. Kinyomkodjuk, kissé összevagdossuk.
  3. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
  4. A fűszerpaprikát a lisztbe keverjük.
  5. Egy keverőtálba rakjuk a káposzta egyharmad részét.
  6. A szalonnát kisütjük.
  7. A hagymát dinszteljük.
  8. Mindkettőt a káposztához tesszük, de a szalonna egyharmadát később használjuk!
  9. Hozzáadjuk a megmosott rizst. Beletesszük a darált húst. Ezt a tölteléket összekeverjük.
  10. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázat a szalonna sós! 1 tk csombort is beleforgatunk.
  11. A töltelékből kis rudakat formálunk, és a hússzeletek közepére helyezzük. Félbehajtjuk, hústűvel összetűzzük. Paprikás lisztbe forgatjuk.
  12. A kiolajozott tepsi közepén szép egymásutánban elrendezzük. Két oldalra elosszuk a megmaradt savanyú káposztát. A félretett füstölt szalonnakockákat rászórjuk. Csomborral meghintjük. Fél pohár vizet öntünk alá.
  13. Fóliával letakarva, egy órát sütjük Ha a fóliát levesszük, tetejét pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 732
elküldve: 9
receptkönyvben: 455
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú káposztás tarja tepsiben sütve, káposztás sült tarja csomborral

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Sun, 2012-03-04 18:29

Nagyon nagyon finom étel !
Köszönjük a receptet, a családi kedvencek közt a helye !
Era

sonja17
sonja / sonja17 Tue, 2011-12-27 22:32

Elkészitettem.A családomnak karácsony másnapján.Már mindenki tele volt,de nem akartak egy falatot se hagyni belöle. ez valami mennyei!ha valaki szereti a töltött káposztát,annak ezt a receptet melegen ajánlom.Fantasztikusan finom.Nagyon szépen köszönöm,hogy beraktad ezt a receptet.Hálás vagyok neked érte.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-12-27 23:38

Kedves sonja17 !
Örülök,hogy megírtad a véleményed, nagyon jól esett !
Az ilyen visszajelzések nagyon fontosak, ezt meg én köszönöm neked !
Az én családomnak is ez a káposzta recept az egyik kedvence.
Szeretettel kívánok neked további Boldog Ünnepeket ! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-09-07 13:09

Kedves Viki !
Hogy mikor, az mindegy, a fő, hogy válaszoltál ! Én is köszönöm a kedves szavaidat,
igazán megtisztelő ! További sok sikert a konyhában a főzőcskéhez !
Nagyon szép napot kívánok neked ! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-04-17 11:29

Kedves Viki!
Látod milyen kevés kell a boldogsághoz? A hétvégén itt voltak a gyerekek és a kislányom elhozta a választ :2011 Januári száma a " Vidék Íze " című gasztronómiai újságnak.
Mivel azt írod,hogy a jó most rádfér, akkor Szép napokat kívánok neked és sok napsütést !
Az mindig jó kedvre derít ! Hát igen. Én már csak ilyen tyúkanyó tipus vagyok, mint az Éva-anyóca.
Valóban sokan üljük körü azt a bizonyos körasztalt, mert négy gyermekem van és egy híján már mind kirepültek.Köszönöm kedves szavaidat, puszi: Anci

orrosjakab
orrosjakab Wed, 2011-09-07 11:03

  Szia Anci! Bocsánat, hogy csak most válaszolok- de sok minden összejött! Nagyon-nagyon köszönöm! Láttam ám még akkor mikor írtál! Ma is pont valami hasonlót fogok elkészíteni! Azóta is szeretettel gondolok Rád! Csak fogalmam sincs, h kedven szakácsot lehet-e menteni vagy sem..mint a recepteket.. Akkor TE kerülnél a fő oldalra! :) Minden jót! Viki

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-04-17 11:19

Kedves Edit!
Igen a kép a fiam ballagásán készült, abból lett kiragadva. Most egy pár kilóval több vagyok, de nyáron mindig leadom, mert a nagy melegben nincs étvágyam.Valóban csodás nagymamának lenni én olyan eufórikus állapotnak érzem !Köszönöm a kedves szavaidat,szép napot neked ! Szeretettel: Anci

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-04-14 19:49

De jó ez a "nagymamapuszi"! (pedig a kép alapján nem is vagy nagymamás) Biztos élvezed ezt az állapotot, mert mindenki azt mondja, hogy csodás. És igen, az emberi szeretet és kedvesség talán sohasem volt még olyan fontos, mint manapság, amikor csak kevesen figyelnek egymásra.
Várom a további jó kis receptjeidet.
Szeretettel, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-04-14 18:25

Kedves Edit !
Örülök, hogy tetszik a recept és tényleg finom ! Aki szereti a savanyúkáposztát, annak ez a változat is ízleni fog úgy gondolom. Köszönöm kedves szavaidat, igazán jól esnek. Látod ugyanúgy szükségünk van ilyen kedves emberekre, mint ahogy az " erőre " és a napsütésre! További sok sikert kívánok a konyhában és neked is küldök egy "nagymamapuszit " Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-04-14 18:15

Kedves Orrosjakab !
Igazán nagyon kedves vagy, meg kell mondjam nagyon jólesik ! Már ezért is érdemes ezen az oldalon fent lenni, hogy ilyen kedves emberekkel tudunk néha "beszélgetni" Lehet, hogy van amit változtattam az eredeti recepten, ez nálam előfordul ! Nem tudom mennyire sürgős neked az eredeti recept,
mert egy ideje lemondtam a lapot. A kislányomnak jár, ő szokta elhozni, hogy átnézzem én is.
Megígérem neked, hogy utánanézek és amint meglesz, megírom neked.
Szeretettel üdvözöllek. Nagymamaként ugye már puszit is küldhetek neked? Anci

orrosjakab
orrosjakab Fri, 2011-04-15 13:42

Kedves Anci! De tök jó fej vagy! Köszi szépen, h megnézed- de nem is olyan fontos, mert 100%, hogy úgyis a Tiédet fogom használni! Csak a gyűjtő "szenvedélyemnek" hódolnék vele max. ... Köszönöm a puszit, elfogadom; bevallom nekem is jól esik, rám is fért most :)
Igazság szerint ezzel a recepttel tényleg a szívem közepébe találtál, mert olvasok én menő, trend teremtő gasztro bloggereket is (jó, h ennyi idejük van blogot írni+ fotózni a kajákat), szeretem is őket, mert ügyesek és szépek; sőt én is írok "fű alatt" kaja blogot.. szóval azt szerettem volna kinyögni: az ilyen receptek szólnak a nagybetűs Családról, szeretetről, a körasztalról - az asztal körről - a meleg "EGYtálról" és a közös vacsoráról/ ebédről, beszélgetésekről, nevetésről.. na nem ragozom túl, ha valaki Te biztosan érted... Neked is puszi és köszi! Viki

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-04-14 10:26

Kedves Anci!
Ez a recept annyira csodás, de jó, hogy feltetted! El fogom készíteni a hétvégén. A sztorid olyan jópofa, hisz megmagyarázod, hogy bármelyik évszakban készíthetjük, mert "erőre" mindig szükségünk van!
Köszi és szép napot!
Edit

orrosjakab
orrosjakab Wed, 2011-04-13 18:31

  Kedves Anci! Ez úgy, ahogy van: TÖKÉLETES! :) Ez az igazi, szívből jövő, "aki szeret etet" recept! Húsvét előtt én nem eszem ilyesmit- de ezt az egyik családi- baráti lakomára elmentem!(..már csak másfél hét...) Szuper a leírás is, minden fontos részlet érthetően megvan.. "Felveszlek" a kedvencek közé!!! Viszont gyűjtöm a recept újságokat (is); megírnád nekem, hogy melyik lapszámban lehet megtalálni az eredetijét?! (azt azért nem kétlem, h a Tiéd a jobb.. ) Bearanyoztad a napomat! Viki

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-04-13 17:03

Kedves olasznenci!
A fényképet néztem, és a nevét olvastam a receptnek és tudtam ,hogy Te készítetted.:-)))
Elmentve:-)))
Köszi szépen.
Szép napot!
Éva-Anyóca

721
sertéstarja 80 dkg
darált sertéshús 30 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
savanyú káposzta 80 dkg
rizs 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
borsikafű 2 tk
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek