r
Nosalty Logó

Tepsis rántott hús darált húsból

helena26
Tepsis rántott hús darált húsból
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

1856
Kalória
71.1g
Fehérje
69.1g
Szénhidrát
143.6g
Zsír
264.6g
Víz
382.6g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1856 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 7419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 329 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1856 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.5 g

Zsír

  • Összesen
    574.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    189 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9795.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    3278 mg
  • Nátrium
    4700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    1484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 7419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A kifliket locsoljuk meg kevés tejjel.
  2. A hagymát vágjuk apró kockára, és olajon pici sóval fonnyasszuk meg.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott kiflit, a megpárolt hagymát és a fűszereket, a tojást, és összegyúrjuk.
  4. Kézzel lapos szeleteket formálunk a húsból, először prézlibe forgatjuk, majd tojásba, és hirtelen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tepsibe rakjuk a húsokat.
  5. 2 ek mustárt, 2 ek ketchupot, szójamártást, majorannát, borsot elkeverünk, hozzáadjuk a serpenyőből az olajat, pici vízzel hígítjuk, és meglocsoljuk vele a húsokat. Lefedjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet használom hús szeletekkel is. Elkészítettem darált húsból is. Nagyon finom, puha és omlós így a rántott hús. Másnap is finom zaftos marad, nem olyan száraz, mint a klasszikus rántott hús.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek