r
Nosalty Logó

Tepsis paradicsomos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    3866 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    8256 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk afelkockázott sonkát éspaprikát.
  2. Felöntjük egy kevés vízzel,hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, és belerakunk egy kis gerezd összetört fokhagymát.
  3. A kifőzött spagetti tésztát belerakjuk a szószunkba, hozzáadunk még egy kis vizet, ízlés szerint még sózhatjuk, megszórjuk egy csipet rozmaringgal, majd megkeverjük, és hagyjuk felrottyanni.
  4. Ha ez elkészült, beleöntjük a tésztánkat egy kis tepsibe, reszelünk rátrappista sajtot, és közepes lángon hagyjuk sülni.
  5. Kb. negyed óra múlva kivesszük kicsit a tésztánkat, mertmegszórjuk kevésbazsalikommal, és még reszelünk rá egy kis sajtot. (A bazsalikomot minél később tegyük rá, ha friss levelet használunk, mert ha sokáig sül bebarnul.)
  6. Visszatesszük a sütőbe még kb. 5-6 percre, és készen is vagyunk.
  7. Tálaláskor tehetünk még rá pár friss bazsalikom leveletdíszítés gyanánt.
  8. Jó étvágyat kívánok!;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8491
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű kis olasz ízesítésű tészta, gyors az elkészítése, ráadásul nagyon finom. Mindenkinek kötelező egyszer kipróbálni!;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek