Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis paradicsomos tészta

Tepsis paradicsomos tészta
Tepsis paradicsomos tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű kis olasz ízesítésű tészta, gyors az elkészítése, ráadásul nagyon finom.
Mindenkinek kötelező egyszer kipróbálni!;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és paprikát.
  2. Felöntjük egy kevés vízzel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, és belerakunk egy kis gerezd összetört fokhagymát.
  3. A kifőzött spagetti tésztát belerakjuk a szószunkba, hozzáadunk még egy kis vizet, ízlés szerint még sózhatjuk, megszórjuk egy csipet rozmaringgal, majd megkeverjük, és hagyjuk felrottyanni.
  4. Ha ez elkészült, beleöntjük a tésztánkat egy kis tepsibe, reszelünk rá trappista sajtot, és közepes lángon hagyjuk sülni.
  5. Kb. negyed óra múlva kivesszük kicsit a tésztánkat, mert megszórjuk kevés bazsalikommal, és még reszelünk rá egy kis sajtot. (A bazsalikomot minél később tegyük rá, ha friss levelet használunk, mert ha sokáig sül bebarnul.)
  6. Visszatesszük a sütőbe még kb. 5-6 percre, és készen is vagyunk.
  7. Tálaláskor tehetünk még rá pár friss bazsalikom levelet díszítés gyanánt.
  8. Jó étvágyat kívánok!;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 176
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Berei Zoltán

Mióta szakács: 2013.07.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta tepsiben, sajtos spagetti paradicsomszósszal, olasz fűszerezésű paradicsomos spagetti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bugsy
Bugsy Thu, 2018-03-22 18:15

Kezdõknek nem eggyértelmû, hogy a paprikát kell-e még a dinsztelés után hõkezelni. Így a paprika nyers maradt tállaláskor.

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-09-25 19:37

Nagyon gusztusos! Elkészítem,mert a tésztát imádom,főleg az egyszerűeket!
Üdv.:Helena

406
spagetti tészta 25 dkg
sonkásszalámi 10 dkg
sűrített paradicsom 25 dkg
trappista sajt 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
pritaminpaprika 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
bazsalikom 3 levél
rozmaring 1 csipet
cukor 2 csipet
2 csipet