r
Nosalty Logó

Tepsis hal cukkinivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Tepsis hal cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 544 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2183 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 544 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    8163 micro
Összesen 2183 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és karikára vágjuk, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük. A halas fűszerkeverék felét rászórjuk.
  2. Ezután rárakjuk a felkockázott halat, megszórjuk őrölt borssal, ráfacsarjuk a citrom levét, majd befedjük az ugyancsak karikára vágott cukkinivel.
  3. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel, majd rákanalazzuk a cukkinire.
  4. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a sajt megpirul a tetején, akkor készen van.
  5. Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged. A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6195
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tepsis hal cukkinivel
Ligeti Károly 129 recept

Mi magyarok a statisztikák szerint kevés halat eszünk, ezen próbálok javítani egy-egy gyorsan elkészíthető és ízletes recepttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.