Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis csirkeszárnyak vele sült rizzsel

Tepsis csirkeszárnyak vele sült rizzsel
Tepsis csirkeszárnyak vele sült rizzsel
80 perc / előkészület: 5 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tippet az anyósomtól kaptam, amit kicsit módosítottam :) Főleg a dolgozó háziasszonyoknak felel meg, mivel nagyon gyorsan össze lehet "dobni" és isteni finom :) Persze a szárnyak helyett lehet csirkemell is, vagy akár combok :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolajozzuk a tepsit.
  2. Beleszórjuk egyenletesen a rizst, ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük a 3 dl vizet.
  3. Rápakoljuk a hagymakarikákat és a kukoricát, majd a szárnyakat szépen sorban egymás mellé. Fűszerezzük.
  4. A tejszíneket egy tálba öntjük, beletesszük az összezúzott fokhagymákat, fűszert, és reszelünk bele sajtot. Összekeverjük, és ráöntjük a husik tetejére.
  5. Reszelünk rá még sajtot (mivel mi nagyon szeretjük), mehet rá az alufólia, és be a sütőbe.
  6. Kb. 60 percig letakarva sütjük, utána pedig még 15 percig alufólia nélkül (persze a sütési idő függ a sütőtől is).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x21 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 196
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra91

Mióta szakács: 2014.10.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lusta asszony ebédje, rizzsel sült sajtos csirkeszárnyak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Mon, 2014-11-03 17:41

Köszönöm ezt a receptet. Hétvégére elkészítettem, kisebb változtatásokkal (sajt nélkül, csirkecombból, és tetettem a hagymára egy felaprított zöldpaprikát is, illetve tejszín helyett zsíros házi tejet és jó evőkanálnyi tejfölt használtam, ételízesítő helyett curryt, fehér hagyma helyett vöröshagymát) , és így is nagyon finom lett. Szeretem a „mindent egy tepsibe, aztán csak ne felejtsd a lerben” ételeket, mert nemcsak gyorsak, de finomak is. Legközelebb rakok a hús alá egy kis vegyes zöldséget is. Még egyszer köszönöm a receptet.

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2014-10-30 12:45

Bocsi, tuti én nem találok vmit, de tejszíneket öntünk??? Biztos ez? Mit olvastam félre?
kösziii

694
rizs 35 dkg
fehér hagyma 2 közepes db
csemegekukorica 15 dkg
csirkeszárny 1.2 kg
sajt 15 dkg
főzőtejszín 4 dl
fokhagyma 3 gerezd
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint